Twee in één: deze regenton heeft een ingebouwde plantenbak
Met de zomer voor de deur is de kans groot dat er ook droge periodes aankomen. Met de juiste voorbereiding kun je een hoop water besparen, maar is het ook zeker belangrijk om planten water te geven bij warm weer.
Regenwater in de tuin gebruiken bespaart kostbaar drinkwater. Een regenton biedt als waterreservoir de uitkomst! Tegenwoordig zijn regentonnen ook te verkrijgen met plantenbak.
Regenton vaas met plantenbak van Nature®
Een esthetisch mooie regenton met plantenbak is die van Nature®. Deze heeft een afneembare plantenbak voor bloemen en planten. De regenton is gemaakt van duurzaam uv-bestendig polyethyleen en heeft een capaciteit van 230 liter, wat voldoende regenwater opvangt voor je tuin. Water tap je uit een kraantje en je kunt door de hoogte ervan gemakkelijk je emmers en gieters vullen. De regenton hoeft niet verhoogd geplaatst te worden.
Aanbieding regenton met plantenbak van Nature®
Deze vaasvormige regenton met ingebouwde bloembak is nu voor jou als lezer van Gardeners’ World te koop voor een mooie prijs!
Bij het bestellen kun je de kortingscode: RANZIJN99 gebruiken. Deze code is dus speciaal voor onze lezers, nergens is de korting zo hoog. En dat is écht zo.
Voordelen van een regenton met plantenbak
Hoe elegant moderne regentonnen ook zijn, je kunt ze nóg meer in de tuin laten opgaan door deze te bekleden met mooie planten. Dit kan bijvoorbeeld door potten met bloemen om de regenton heen te zetten. Én met planten in de bloembak op de regenton zelf. Het geheel valt zo minder op en is zo juist een esthetische toevoeging voor je tuin.
Lees verder na de advertentie
Door planten in een plantenbak op je regenton te zetten, zijn er nog een aantal andere voordelen te behalen:
- Je kunt met de juiste planten de biodiversiteit vergroten in je tuin omdat je nog meer groen op je terras hebt.
- Als je regenton op een terras staat, kun je sterke, muggenwerende planten erin zetten.
- Je kunt er planten in kwijt die enkel goed groeien op regenwater, zoals winterharde vleesetende planten.
- Je kunt, als je drainage aanlegt, een mooi kruidentuintje aanleggen.
Waar moet je rekening mee houden bij een regenton met bloembak?
Met deze dingen moet je rekening houden als je planten in een bloembak wilt zetten:
- Planten moeten tegen een stootje kunnen in een bloembak op een regenton. Vaak staat deze namelijk op een zonnige, warme plek. Het kan in de zomer erg heet worden en een plant moet daar goed tegen kunnen.
- Als het (veel) geregend heeft, kan de bloembak vol blijven staan met water. Dit is helemaal prima als je bijvoorbeeld vijver-, moeras- of vleesetende planten erin wilt houden.
- Wil je liever ‘gewone’ planten in je plantenbak op de regenton? Dan kun je op de uitstekende punten in de plantenbak kleine gaatjes boren, zodat overtollig water de regenton in kan lopen.
- In droge periodes staat er juist helemaal geen water in. Zorg voor een goede waterhuishouding. Je kunt bijvoorbeeld ook een laagje hydrokorrels aanbrengen onderin de plantenbak. Zorg dat de planten vervolgens voldoende water krijgen op warme dagen.
Planten voor een regenton met bloembak
Je kunt het beste kiezen voor planten die een stootje kunnen hebben, zeker tijdens de hondsdagen. Afhankelijk van je keuze of je in de bloembak gaatjes wilt boren, kun je bepalen welke planten erin kunnen staan.
Planten voor de plantenbak mét drainagegaatjes
Onderstaande (deels inheemse) planten zullen het goed doen in een plantenbak mét drainage. Plaats onderin de bak een laagje hydrokorrels met daarop turfvrije potgrond.
- Citroenmelisse (Melissa officinalis)
- Klimop (Hedra helix)
- Teunisbloem (Oenothera)
- Oost-Indische kers (Tropaeolum majus)
Planten voor de plantenbak zónder drainagegaatjes
Deze (deels inheemse) planten houden van natte of vochtige voeten. Plaats deze dus in de bloembak wanneer je er geen gaatjes in maakt. Zorg wel dat in de zomer de grond ook vochtig blijft!
- Adderwortel (Persicaria bistorta)
- Blaassilene (Silene vulgaris)
- Trompet bekerplant (Sarracenia)
- Beemdooievaarsbek (Geranium pratense)
- Moeras-vergeet-me-nietje (Myosotis scorpioides)
- Bloedzuring (Rumex sanguineus)
- Duizendblad (Achillea millefolium)