Nagenieten van de Ambachtelijke Plantenmarkt

Nagenieten van de Ambachtelijke Plantenmarkt: groepsportret voor het huis

Maandenlang hebben we ernaartoe geleefd: de eerste editie van de Ambachtelijke Plantenmarkt op De Wiersse, waar gepassioneerde kwekers van bijzondere planten en duurzame tuinbenodigdheden verzameld waren – een waar paradijs voor plantenliefhebbers. We hopen dat jullie net zo nagenieten van de Ambachtelijke Plantenmarkt als wij!

Lees verder na de advertentie

Foto’s: Liesbeth Disbergen

Terugblikken op de eerste Ambachtelijke Plantenmarkt

Pauzeren tijdens de Ambachtelijke Plantenmarkt

In de eerste plaats willen we alle deelnemers en bezoekers ontzettend bedanken voor de vele mooie, warme en enthousiaste reacties. Mede dankzij het fantastische weer kwamen bezoekers in groten getale naar de Achterhoek. De oprijlaan stond aan weerszijden vol met kraampjes waar je planten, zaadjes, tuingereedschap en allerlei ambachtelijke producten kon kopen. Verder konden bezoekers ook lezingen bijwonen, tuinscharen laten slijpen, wandelen door de tuinen van de Wiersse, lezen bij de Gardeners’ World leeshoek en voor de jongste tuinliefhebbers was er een speciaal voorleesmoment van de Vlinderstichting.

Door de overweldigende drukte – ruim 6500 bezoekers – hebben sommigen van jullie ook enorm moeten wachten. In de file in de auto, in de file voor de wc, en in de file voor een steenovenpizza. Onze welgemeende excuses hiervoor. Heb jij problemen ondervonden van het verkeer? Neem dan even contact op met de Wiersse.

Liefde voor duurzaam tuinieren

Groep luistert naar lezing op Ambachtelijke Plantenmarkt

Desondanks kijken we terug op een zeer geslaagde eerste editie. Er zijn tienduizenden onbespoten, prachtige planten en zaden verkocht. Mensen picknickten in de zon, propten zoveel mogelijk aankopen in hun fietstassen en auto’s, en de lege kratjes bij de kwekers stapelden zich steeds hoger op.

Lees verder na de advertentie

Kweker Jasper Helmantel van Cruydt-Hoeck verbaasde zich, net als velen van ons, over de massale opkomst. “Ik neem als kweker al 25 jaar deel aan plantenmarkten, maar dit was ongekend. Normaal gesproken moet een nieuw evenement ‘groeien’. Dat het zo druk zou worden, zagen we allemaal niet aankomen.’’

Elk jaar in het najaar: hét plantmoment

Na een lange dag genieten de kwekers en ambachtsmensen van wat welverdiende rust

Het mag duidelijk zijn dat er op dit perfecte plantmoment, het najaar, heel veel vraag is naar duurzame planten. Aangezien er nu al door kwekers en bezoekers wordt gesproken over een historisch moment en de ongekende interesse in de Ambachtelijke Plantenmarkt zal het evenement volgend jaar waarschijnlijk over meerdere dagen gespreid worden.

Nagenieten van de Ambachtelijke Plantenmarkt

Nagenieten van de Ambachtelijke Plantenmarkt: groepsportret voor het huis

Maar voor nu willen we eerst even nagenieten en de vele mooie momenten die we hebben vastgelegd met jullie delen. Hopelijk tot volgend jaar!

Deze kwekers en ambachtsmensen vond je op de plantenmarkt

Twee vakmensen ontmoeten elkaar op de Ambachtelijke Plantenmarkt

Nog even terugzoeken bij welke kweker je ook alweer die ene mooie plant had gekocht? Bij deze nogmaals de lijst met kwekers en ambachtsmensen die dit evenement onvergetelijk hebben gemaakt. Bedankt allemaal!

Kwekers:

Ambachtsmensen:

  • Annabel Middeldorp Mandenmakerij
  • Bijenstichting
  • Het Blauwe Huisje Jams en Curds
  • Mandenmakerij Wilghe
  • Paddenstoelenkwekerij Groene Takken
  • Pottenbakkerij De Smeltkroes
  • Sneeboer
  • Vlinderstichting
  • Wool Pots

Meer lezen over de Ambachtelijke Plantenmarkt

Kindje leest de Gardeners' World op de Ambachtelijke Plantenmarkt

Wil je meer weten over de Ambachtelijke Plantenmarkt? Kijk gerust nog even naar onze eerdere artikelen.

Magazine van Gardeners’ World 06/2024

Gardeners’ World 06/2024

Bestel nu