Veelgestelde vragen Ambachtelijke Plantenmarkt

landgoed de wiersse ambachtelijke plantenmarkt
Wat is het adres van de plantenmarkt?

Voer “De Wiersse, Wiersserallee 9, 7251LH, Vorden” in op uw navigatie. Volg vervolgens de aanwijzingen en borden langs de weg om bij het evenement te komen.

Van hoe laat tot hoe laat is het evenement?

Het evenement is op zaterdag 28 en zondag 29 september van 11.00 tot 16.30 uur. Om 16.30 sluit het terrein.

Waar kan ik parkeren?

Er is een parkeerplaats op 400 meter van de poort (4 minuten lopen). Bij slecht weer wordt er geparkeerd op een hoger en droger gelegen terrein op 800 meter van de poort (8 minuten lopen). Voor mensen die slecht ter been zijn, worden golfkarren ingezet.

Moet ik betalen voor parkeren?

Ja, parkeren kost €2,50. In de september editie van Gardeners’ World vindt je een parkeerbon die je uit kan knippen. Deze editie ligt vanaf 20 augustus in de winkels.

Kan ik met het openbaar vervoer naar de plantenmarkt?

Ruurlo is het dichtstbijzijnde station. Vanaf Ruurlo kunt u een taxi bestellen of een fiets huren. Neem hiervoor vooraf contact op met het lokale taxibedrijf en fietsverhuur, aangezien zij enkel op afspraak werken.

Is er een bewaakte fietsenstalling?

Er is een gratis en onbewaakte fietsenstalling. Wel zijn er rekken waar uw fiets aan kan worden vastgemaakt.

Kan ik gedurende het evenement mijn planten ook ergens stallen?

Er is een ‘bewaakte’ plantenbewaarplaats. Deze zal ‘bewaakt’ worden door de Scouting, die hiervoor een kleine bijdrage vraagt om hun activiteiten te steunen. Hier kun je je planten even achterlaten om rustig verder te kijken en winkelen. Naderhand kun je je planten hier weer ophalen. We houden netjes bij van wie welke planten zijn. Het tijdelijk stallen van planten is wel op eigen risico.

Ik ben abonnee, krijg ik korting op de entree van de Ambachtelijke Plantenmarkt?

We hebben een aantal tickets per dag gereserveerd voor vervroegde toegang. Je kunt dan een uur eerder (om 10.00 uur, in plaats van 11.00 uur) naar binnen. Je krijgt hiervoor een speciale link in je e-mail om deze kaarten te kopen. Let op: op is op.

Kan ik aan de kassa ook kaarten kopen?

Nee, er is geen kassa. Kaartjes kunnen online gekocht worden zolang de voorraad strekt.

Kan ik mijn ticket ook annuleren?

In principe kunnen tickets niet geannuleerd worden nadat deze betaald zijn. Uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd. Meer info: info@dewiersse.com.

Ticket kwijt, wat nu?

Geen probleem. Laat via info@dewiersse.com weten met welk e-mailadres je hebt besteld en we versturen de bestelling opnieuw.

Moeten kinderen ook een toegangsticket kopen?

Ja, voor kinderen tot 16 jaar is de toegang gratis, maar zij moeten wel een kaartje met QR-code hebben. Deze kan je gratis toevoegen aan je bestelling. We vragen je een legitimatiebewijs mee te nemen waarop staat dat je kind nog geen 16 jaar is. Hier kan om gevraagd worden bij de kaartcontrole in geval van twijfel.

Kan ik mijn gekochte ticket ruilen van datum?

Ja, dat is mogelijk zolang het evenement nog niet is uitverkocht. Hier zijn wel administratiekosten aan verbonden. Stuur een e-mail naar info@dewiersse.com.

Moet ik mijn ticket printen?

Nee, u kunt uw ticket ook op uw telefoon laten scannen. Zorg wel dat u de QR-code bij de ingang klaar heeft staan om opstoppingen te voorkomen.

Kan ik pinnen bij de horeca?

Ja, maar het is verstandig om voor de zekerheid cash geld mee te nemen. Niet bij alle horeca kan met de pin betaald worden.

Kan ik pinnen bij de kwekers?

Ja, maar het is verstandig om voor de zekerheid contant geld mee te nemen. Je kunt niet bij alle kwekers met de pin betalen.

Mogen honden mee?

Honden mogen mee, mits constant kort aangelijnd en goed opgevoed. Verstelbare lijnen die langer gemaakt kunnen worden, zijn niet toegestaan. Mocht de hond zijn behoefte per ongeluk op het terrein doen, dan gaan we ervan uit dat de eigenaar dit adequaat opruimt.

Zijn er invalidenparkeerplekken?

Er zijn enkele speciale invalidenparkeerplekken. Het is ook mogelijk om dicht bij de ingang uit te stappen, zodat de chauffeur de auto op de reguliere parkeerplaats kan zetten.

Kunnen mensen met een rolstoel of scootmobiel het terrein op?

Ja, maar houd er rekening mee dat het terrein niet verhard is. Er zijn veel zandpaden en oneffenheden. We kunnen een goed begaanbaar terrein niet overal garanderen.

Kan ik overnachten?

In de Achterhoek zijn meerdere overnachtingsmogelijkheden. Kijk eens op achterhoek.nl voor meer informatie.

Magazine van Gardeners’ World 06/2024

Gardeners’ World 06/2024

Bestel nu