Kwekersportret: Nicole Peters van Hof te Dieren

Nicole Peters Kwekerij Hof te Dieren

Bij Gardeners’ World zijn we dol op kwekerijen. We vinden er nieuwe ideeën, antwoorden op prangende vragen en de prachtigste planten. En dan om over de kwekers nog maar niet te spreken: stuk voor stuk bevlogen, inspirerende vakmensen. In dit kwekersportret stellen we Nicole Peters van Hof te Dieren aan je voor.

Lees verder na de advertentie

Dit jaar slaan wij de handen ineen met landgoed de Wiersse in Vorden. Op 1 oktober vindt daar de eerste ‘Ambachtelijke Plantenmarkt’ plaats. Aan de oprijlaan vind je alles waar je als plantenliefhebber van gaat watertanden: van biologische rozen, de mooiste onbespoten vaste planten en pootgoed, tot biologische zaden, inheems plantgoed en pluktuinplanten.

Mensen, bijen en vlinders

Nicole Peters Hof te Dieren

“Ik wil mensen, bijen en vlinders blij maken”, zegt Nicole. Haar expertise bestaat uit het opkweken van sterke, rijk bloeiende vaste planten.

“Ook vind ik het erg fijn om mensen niet met zomaar wat plantjes, maar met advies weer naar huis te zien gaan. Hebben ze een lege border, dan bedek ik ter plekke een beplantingsplan. Zo kopen mensen niet gewoon een plantje, maar een plan en informatie over wat een plan nodig heeft. Ik wil dat het een succes wordt in de tuin.”

Altijd blij

Het mooiste aan haar vak? Daarop antwoordt Nicole met een welgemeend “Veel!” Het is ook divers werk, kweker zijn. “Ik krijg energie van planten, van werken met de natuur, van buiten zijn en van contact met mensen. Ik werk ook nog op een hele mooie locatie: een historische ommuurde tuin. Zo kom ik altijd blij aan in de ochtend. Ik zou niets anders willen doen.”

Lees verder na de advertentie

Dit kun je van Nicole verwachten op de Ambachtelijke Plantenmarkt

Heb jij weinig najaarsbloeiers in je tuin? Zoek Nicole dan zeker op tijdens de Ambachtelijke Plantenmarkt! “Ik kies een paar vaste planten uit die in het najaar bloeien, zodat mensen kunnen zien wat de herfst allemaal te bieden heeft aan kleur. Ik zorg dat er voor veel soorten locaties iets klaar staat: van zon tot schaduw, en planten die het allebei wel aankunnen.”

Bekijk ook deze kwekersportretten

Meer lezen over:
Inspiratie Kweker
Magazine van Gardeners’ World 06/2024

Gardeners’ World 06/2024

Bestel nu