Kwekersportret: Pip Gilmore van Groene Takken

Pip Gilmore van Groene Takken

Bij Gardeners’ World zijn we dol op kwekerijen. We vinden er nieuwe ideeën, antwoorden op prangende vragen en de prachtigste planten. En dan om over de kwekers nog maar niet te spreken: stuk voor stuk bevlogen, inspirerende vakmensen. In dit kwekersportret stellen we Pip Gilmore van Groene Takken aan je voor.

Lees verder na de advertentie

Dit jaar slaan wij de handen ineen met landgoed de Wiersse in Vorden. Op 1 oktober vindt daar de eerste ‘Ambachtelijke Plantenmarkt’ plaats. Aan de oprijlaan vind je alles waar je als plantenliefhebber van gaat watertanden: van biologische rozen, de mooiste onbespoten vaste planten en pootgoed, tot biologische zaden, inheems plantgoed en pluktuinplanten.

Dichtbij de natuur

Pip Gilmore van Groene Takken

Het dichtbij de natuur zijn, vindt Pip Gilmore van Groene takken het mooist aan dit vak. “Ik ben evenveel buiten als binnen. Een positieve bijdrage leveren aan de natuur vind ik belangrijk. Wij gebruiken een afvalproduct dat we omzetten naar iets waardevols. Ik geniet enorm van het vele uitzoekwerk dat bij dit vak komt kijken. Ook geniet ik ervan om ons redelijk onbekende product bij mensen onder de aandacht te brengen.”

Hout als paddenstoelenvoeding

Groene takken heeft een bijzondere expertise: “We zorgen dat hout eetbaar wordt door er mycelium – een netwerk van eetbare schimmeldraden – op te kweken. We worden weleens paddenstoelenkweker genoemd maar dat klopt niet helemaal. We zorgen wel dat er paddenstoelen op hout kunnen groeien. Ik ben steeds meer onderlegd in de werking van schimmels in het bos en de werking van schimmels tussen bomen.”

Dit kun je van Groene takken verwachten op de Ambachtelijke Plantenmarkt

Lees verder na de advertentie

“Kant-en-klare stammetjes, die je alleen maar in je tuin hoeft te leggen om later van te kunnen oogsten. Verder neem ik entstof mee, zodat mensen zelf kunnen enten op eigen hout, wat boeken, en wat kant-en-klare kweekkitjes voor binnen. We hebben alles voor de kweek van shiitake, oesterzwammen, en fluweelpootjes.”

Bekijk ook deze kwekersportretten

Meer lezen over:
Inspiratie Kweker
Magazine van Gardeners’ World 07/2024

Gardeners’ World 07/2024

Bestel nu