Kwekersportret: Rob en Angelique van der Meer van Vijverplantenland

Rob en Angelique van der Meer van Vijverplantenland

Bij Gardeners’ World zijn we dol op kwekerijen. We vinden er nieuwe ideeën, antwoorden op prangende vragen en de prachtigste planten. En dan om over de kwekers nog maar niet te spreken: stuk voor stuk bevlogen, inspirerende vakmensen. In dit kwekersportret stellen we Rob en Angelique van der Meer van Vijverplantenland aan je voor.

Lees verder na de advertentie

Dit jaar slaan wij de handen ineen met landgoed de Wiersse in Vorden. Op 1 oktober vindt daar de eerste ‘Ambachtelijke Plantenmarkt’ plaats. Aan de oprijlaan vind je alles waar je als plantenliefhebber van gaat watertanden: van biologische rozen, de mooiste onbespoten vaste planten en pootgoed, tot biologische zaden, inheems plantgoed en pluktuinplanten. 

Water brengt leven

Rob en Angelique van der Meer van Vijverplantenland

Wat maakt dit vak zo waardevol? “Dat je mensen kan helpen om te ervaren hoe fantastisch het is om water in de tuin te hebben. Het brengt namelijk echt leven”, vertellen Rob en Angelique van der Meer. “Van een schaaltje tot een grote vijver, het is echt geweldig te zien hoe een tuin tot leven komt door een goed aangelegde vijver. We adviseren dan ook ontzettend graag.”

Natuurlijke schoonheid en biodiversiteit

Een mooie vijver kan ook natuurlijk zijn, leggen Rob en Angelique uit. Hun expertise: “Hoe je een mooie, heldere vijver krijgt zonder kunstmatige ingrepen zoals pompen, chemicaliën en filters. Daarnaast merken wij een verschraling op in de vijverplantenmarkt. Er zijn steeds minder soorten beschikbaar. Wij willen daar tegenin zwemmen door een heel divers aanbod aan (vaak inheemse) planten beschikbaar te hebben.”

Dit kun je van Vijverplantenland verwachten op de Ambachtelijke Plantenmarkt

Lees verder na de advertentie

“We staan helemaal klaar om mensen van advies te voorzien. Daarnaast hebben we mooie oeverplanten bij ons voor de bezoekers en laten we graag zien hoe onze zuurstofplanten eruit zien.”

Bekijk ook deze kwekersportretten

Meer lezen over:
Kweker Inspiratie
Magazine van Gardeners’ World 04/2024

Gardeners’ World 04/2024

Bestel nu