Kwekersportret: Lambert van De Tuinen van Weldadigheid

Helga Kluiter
|
10/07/2023
De Tuinen van Weldadigheid

Bij Gardeners’ World zijn we dol op kwekerijen. We vinden er nieuwe ideeën, antwoorden op prangende vragen en de prachtigste planten. En dan om over de kwekers nog maar niet te spreken: stuk voor stuk bevlogen, inspirerende vakmensen. In dit kwekersportret stellen we Lambert van De Tuinen van Weldadigheid aan je voor.

Lees verder na de advertentie

Dit jaar slaan wij de handen ineen met landgoed de Wiersse in Vorden. Op 1 oktober vindt daar de eerste ‘Ambachtelijke Plantenmarkt’ plaats. Aan de oprijlaan vind je alles waar je als plantenliefhebber van gaat watertanden: van biologische rozen, de mooiste onbespoten vaste planten en pootgoed, tot biologische zaden, inheems plantgoed en pluktuinplanten. 

Historische rassen opsporen

De Tuinen van Weldadigheid

“Wij combineren meerdere pijlers”, aldus Lambert. “We hebben een zorgfunctie en ik vind het geweldig om mensen te helpen. Daarnaast is het fantastisch om historische rassen op te speuren en in stand te houden zodat ze niet verloren gaan. Eigenlijk verkopen we verhalen. Daarnaast werken we ook nog aan recreatie en educatie. Het is de combinatie van dit alles die we zo bijzonder vinden.”

Pootgoed en peulen als expertise

“We hebben grote collecties (historische) aardappelrassen, een grote collectie peulgewassen, en we hebben meer dan negentig soorten knoflookplantgoed.”

Dit kun je verwachten op de Ambachtelijke plantenmarkt

Lees verder na de advertentie

“We nemen een uitgebreide collectie zaden mee van groenten, bloemen en kruiden, en daarnaast heel veel soorten knoflook.”

Meer kwekersportretten

Meer lezen over:
Inspiratie Kweker
Helga KluiterHelga kon vroeger nog geen vetplantje in leven houden, maar als laatbloeier heeft ze toch nog groene vingers ontwikkeld – waarmee ze ook stukjes typt voor Gardeners' World.
Magazine van Gardeners’ World 07/2024

Gardeners’ World 07/2024

Bestel nu