In de tuin van Annemies: zonder planning een kleurrijke tuin

Linda Passies
|
01/12/2022
Annemies

Tien jaar geleden kwam Annemies voor de liefde in Bleiswijk wonen, en ze nam haar Acer mee. Op dat moment bestond de tuin vooral uit drie strakke vijvers. “Er stonden geen bloeiende planten in de tuin.”

Lees verder na de advertentie

De tuin werd steeds meer van Annemies

tuin van Annemies

Annemies werkte nog buitenshuis en hield zich niet zo met de tuin bezig. “De tuin werd onderhouden door een bevriende tuinman, en ik vond het wel leuk om met hem mee te werken. Nadat ik met pensioen ging, vond ik het steeds leuker om in de tuin te zijn, en werd deze ook steeds meer van mij.”

Wekelijks tuininspiratie in je mail

Iedere week een flinke dosis tuininspiratie in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Ontvang elke week de handigste tips, verse tuininspiratie en speciale aanbiedingen.

Planten in plaats van een vijver

Lees verder na de advertentie

“Omdat ik het onderhouden van de vijvers lastig vind en het ook niet zo mijn interesse heeft, heb ik één vijver gedempt”, vertelt Annemies. Daardoor kwam er meer ruimte voor planten. “Ik ben niet van het plannen of tekeningen maken, maar ik wilde in ieder geval meer kleur aanbrengen.” 

Urenlang rondlopen op kwekerijen

tuin annemies

Dat ze niet van plannen houdt, betekent dat ze planten nog weleens moet verzetten, omdat ze elkaar in de weg staan. “Ik koop vrij impulsief. Samen met een vriendin kan ik uren rondlopen op kwekerijen. Ik val dan op bloeiende planten die een beetje apart zijn. Wel kijk ik hoe hoog ze worden, zodat ik weet waar ik ze in de tuin kan gaan zetten, maar verder koop ik ze vrij impulsief.” Hierdoor heeft de tuin zich langzaamaan ontwikkeld tot waar hij nu is. 

Hebberig van dahlia’s

Tuin Annemies dahlia

“Sinds een jaar of twee ben ik erg gecharmeerd van dahlia’s”, vertelt Annemies. “Die plant ik vooral in potten. De dahlia is er in zoveel soorten en maten. Ik word er altijd beetje hebberig van wanneer ik ze zie, en zou zomaar te veel knollen willen kopen. Maar op een gegeven moment is mijn circa 45m2 grote tuin wel vol.”

Ieder voorjaar weer een wonder

Annemies

Annemies’ grote trots is de Acer die met haar mee verhuisde. Eerst stond hij in de volle grond, maar sinds drie jaar staat hij in een pot, in het midden van het rotstuintje te pronken. “Ik vind het ieder voorjaar weer een wonder en genot om de planten en de daarbij behorende kleuren op te zien komen. Eerst de voorjaarsbollen en -bloemen, verschillende stinzenplanten en daarna alle andere mooie planten. In de zomermaanden, wanneer alles groeit en bloeit, maakt het mij erg blij om ‘s morgens en aan het einde van de dag in de tuin te zitten en genieten van al het moois.”

Laat ook jouw tuin zien!

Wil jij jouw tuin ook laten zien in de rubriek ‘In de tuin van’? Stuur je foto’s en verhaal in via deze pagina.

Neem meer kijkjes in andere tuinen:

Linda PassiesLinda kreeg liefde voor planten en natuur met de paplepel ingegoten door haar vader, die tuinman is. Later besloten ze hun krachten te bundelen voor een eigen blog, en combineerde Linda hobby en werk met elkaar als redacteur bij Gardeners' World.
Magazine van Gardeners’ World 06/2024

Gardeners’ World 06/2024

Bestel nu