In de tuin van Saartje en Maarten: plotselinge behoefte aan een tuin

Linda Passies
|
26/10/2022
moestuinbakken in de tuin van

Al vijf jaar woonden Saartje en Maarten De Neve uit Gavere (België) in hun huis. Al die tijd was hun tuin een grasveld met een haag eromheen, wat bloembakken en een strookje lavendel. Totdat ze begin 2021 plotseling verlangden naar meer natuur en beplanting in hun tuin. 

Lees verder na de advertentie

tuin saartje maarten

Twee vlinderstruiken waren de start

tuin saartje maarten klimconstructie aanleg

Maar ja: ze hadden geen ervaring met tuinieren en geen kennis over planten en struiken. Ze hadden dus geen idee waar en hoe te beginnen. “Tot we twee vlinderstruiken van iemand cadeau kregen en de bal aan het rollen ging. Die vlinderstruiken moesten toch wat gezelschap krijgen? En een mooi plekje in de tuin?” 

Wekelijks tuininspiratie in je mail

Iedere week verse tuininspiratie in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Ontvang elke week de handigste tips, verse tuininspiratie en speciale aanbiedingen.

Lees verder na de advertentie

Veel foto’s kijken en lezen

tuin saartje maarten klimconstructie na

Saartje ging naar de bibliotheek om boeken te lenen, en ze mocht magazines van haar moeder lenen, die geabonneerd is op Gardeners’ World. “Door naar foto’s van vaste planten en mooie beplantingen te kijken, ging ik vanzelf ook lezen over die planten. Ik begon de bomen door het bos te zien en leerde enorm veel bij.”

saartje maarten klimmer 3

Begin maart brachten Saartje en Maarten hun eerste bezoek aan een kwekerij. “We kochten wat vrouwenmantels en geraniums, een klimhortensia en boerenjasmijn.” Een eerste border kreeg vorm. “En we hadden er plezier in. Dit was leuk!”

Border voor border plannetjes maken

in de tuin van in bloei

“Dus kozen we nog een stukje tuin uit en gingen aan het tekenen.” Plannetjes bedenken, uittekenen, planten zoeken: Saartje en Maarten hadden nu echt de smaak te pakken. “Elke week bedachten we een plan voor een nieuwe border en elk weekend gingen we aan de slag met het aanplanten. Border na border, stap voor stap kreeg onze tuin vorm. Er kwam kleur – veel kleur – hoogte, vorm, afwisseling. Kortom, er kwam leven in onze tuin!”

tuin bloei

De kinderen van 5 en 2 jaar vinden het tuinieren ook geweldig. Ze helpen bij het gras wegspitten, plantjes planten water geven. “We vinden het nu superleuk om met het hele gezin lekker bezig te zijn in de tuin, en genieten enorm van onze nieuwe tuin.”

tuin saartje maarten zitje

Laat ook jouw tuin zien!

Wil jij jouw tuin ook laten zien in de rubriek ‘In de tuin van’? Stuur je foto’s en verhaal in via deze pagina.

Neem meer kijkjes in andere tuinen:

Linda PassiesLinda kreeg liefde voor planten en natuur met de paplepel ingegoten door haar vader, die tuinman is. Later besloten ze hun krachten te bundelen voor een eigen blog, en combineerde Linda hobby en werk met elkaar als redacteur bij Gardeners' World.
Magazine van Gardeners’ World 07/2024

Gardeners’ World 07/2024

Bestel nu