Kerstmis uit eigen tuin: kerstversiering van droogbloemen

Anne Wieggers
|
13/12/2023
kerstversiering droogbloemen

Met materialen uit eigen tuin maak je de mooiste kerstdecoratie. Heb je er ook al eens aan gedacht om kerstversiering van droogbloemen te maken? Veel kleur, maar toch een natuurlijke uitstraling.

Lees verder na de advertentie

In het tv-programma BinnensteBuiten laat Anne, hoofdredacteur van Gardeners’ World Magazine, zien hoe je een bloemstuk maakt voor op tafel, gemakkelijk een feestelijke (kerstboom)slinger in elkaar rijgt, en hoe je fotolijstjes gebruikt om kleine bloemetjes extra aandacht te geven.

De foto’s uit dit artikel zijn gemaakt door Liesbeth Disbergen in opdracht van KRO-NCRV.

Bloemstuk met droogbloemen in de hoofdrol

bloemstuk kerst anne

Een mooie oude tak biedt oneindig veel mogelijkheden. Door er gaten in te boren, wordt het de basis van je bloemstuk of kandelaar. Je zet er simpelweg kaarsjes in, of juist reageerbuisjes waarin je droogbloemen schikt. Deze kerstversiering van droogbloemen staat geweldig op een gedekte tafel, waar hij laag genoeg is om over heen te kunnen kijken naar je tafelgenoten. Ook een mooie plek: een sfeervolle schouw.

Wekelijks tuininspiratie in je mail

Iedere week dit soort groene tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Ontvang elke week de handigste tips, verse tuininspiratie en speciale aanbiedingen.

Lees verder na de advertentie

Slingers als kerstversiering van droogbloemen

kerstversiering van droogbloemen

Met koperdraad en gedroogde bloemen – strobloemen zijn hierbij ideaal – maak je al snel een vrolijke slinger. Je kunt deze kerstversiering van droogbloemen in de kerstboom draperen, in elkaar rijgen tot een krans, of voor het raam hangen.

Vintage fotolijstjes als kerstversiering van droogbloemen

kerstversiering lijstje anne

In vintage fotolijstjes maak je makkelijk lieve portretjes met hierin de zomer vereeuwigd tijdens de donkere maanden. In de kerstboom staan deze prachtig, of waar je ze maar ophangen wil.

BinnensteBuiten

Kijk de BinnensteBuiten-aflevering van 16 december 2022 terug om te zien hoe Anne aan de slag gaat.

Meer kerst-inspiratie:

Anne WieggersAnne Wieggers is hoofdredacteur van Gardeners' World. De rode draad in haar leven is tuinieren. Ze werkte jarenlang als tuinontwerper, schrijft columns, artikelen en boeken over tuinieren, maar bovenal tuiniert ze, het liefst iedere dag. Uit haar volkstuin - die uit zware plakklei bestaat - oogst ze het hele jaar door.
Magazine van Gardeners’ World 06/2024

Gardeners’ World 06/2024

Bestel nu