In de tuin van Tony: een tropisch paradijs aan huis

In het zonlicht lijken de vele planten wel te gloeien

Een vakantie in Indonesië inspireerde Tony om thuis in Eindhoven een tropische tuin aan te leggen. “De bananenbomen geven me het gevoel alsof ik in klein-Azië ben.” Kijk mee in de tuin van Tony!

Lees verder na de advertentie

Verschillende stijlen in de tuin

Ook hortensia is te vinden in deze tuin

Geïnspireerd door een reis naar Indonesië, ging Tony aan de slag met de tuin. Het resultaat? Een gevarieerde tuin vol kleur! De verschillende stijlen geven samen het gevoel dat je zelf op reis bent, trekkend van het ene naar het andere landschap.

De canna's en brugmansia's zijn door de jaren flink gegroeid

Op het grootste terras pronken tropische kuipplanten. “De tropische planten zoals canna’s en brugmansia’s zijn door de jaren uitgegroeid tot ware reuzen.”

Wekelijks tuinideeën in je mail

Iedere week dit soort inspiratie in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Ontvang elke week de handigste tips, verse tuininspiratie en speciale aanbiedingen.

Lees verder na de advertentie

Musa basjoo-bomen

Een beschutte plek in de tuin

Echte eyecatchers zijn ook de Musa basjoo-bomen in Tony’s tuin. In hun schaduw is het goed vertoeven en het groen van de bladeren komt tot zijn recht als de zon erop valt.

Deze Musa basjoo-boom geeft veel schaduw in de zomer

Deze bananenbomen zijn in enkele jaren wel vier meter hoog gegroeid, vertelt Tony ons. “Met hun bladeren van wel twee meter lengte geven ze me het gevoel of ik in klein-Azië ben.”

Een oase vol leven

Een vijver vol koi-vissen tussen de vele planten

Tony heeft de meeste planten hier zelf opgekweekt. Van de tropische bananenbomen belanden we achterin de tuin bij een vijver. Omgeven door bamboe, verschillende soorten varens en hosta’s in potten, waan je je hier in een oase van rust. En tegelijk is de vijver vol leven, met prachtige koi-vissen die rondzwemmen.

Deze boeddha kijkt uit op de tuin

Pracht in manden

Bloemen in hangmanden brengen extra kleur in de tuin

Ten slotte hangen er door de tuin heen manden met eenjarige planten. Met uitbundig bloeiende bloemen verbinden ze de verschillende stijlen van de tuin.

In het zonlicht lijken de vele planten wel te gloeien

Ook in jouw tuin is er misschien meer mogelijk dan je denkt. “Met mijn tuin laat ik alle lezers van Gardeners’ World graag zien dat je ook in Nederland een tropisch paradijsje kunt maken”, vertelt Tony.

Laat ook jouw tuin zien!

Wil jij jouw tuin ook laten zien in de rubriek ‘In de tuin van’? Stuur je foto’s en verhaal in via deze pagina.

Meer lezen over tropische tuinen:

Kijk ook eens over de schutting bij:

Iona van den DriesIona's missie om haar kamerplanten in leven te houden groeide uit tot een woekerend enthousiasme voor groen - enthousiasme dat goed gedijt op de redactie van Gardeners’ World.
Magazine van Gardeners’ World 04/2024

Gardeners’ World 04/2024

Bestel nu