Ambachtelijke Plantenmarkt: dit kun je er nog meer doen (behalve kwekers bezoeken)

luchtfoto de wiersse ambachtelijke plantenmarkt

Dit jaar slaan wij de handen ineen met landgoed de Wiersse in Vorden. Op 1 oktober van 10.00 tot 17.30 uur vindt daar de eerste ‘Ambachtelijke Plantenmarkt’ plaats. Aan de oprijlaan vind je alles waar je als plantenliefhebber van gaat watertanden: van biologische rozen en de mooiste onbespoten vaste planten en pootgoed, tot biologische zaden, inheems plantgoed en pluktuinplanten.

Lees verder na de advertentie

Wij worden intens blij van al die vakkundige kwekers die met hun planten en zaden op de Ambachtelijke Plantenmarkt staan. Maar dat is niet het enige! Er is nog veel meer moois, lekkers en interessants te ontdekken op 1 oktober.

Rondleiding over de Wiersse

Het prachtige landgoed de Wiersse is niet alleen het decor van de Ambachtelijke Plantenmarkt, er vinden ook rondleidingen plaats. De rondleiding van 13:30 tot 15:00 heeft als onderwerp ‘Historische tuinen en klimaatverandering’ en wordt door Mary Gatacre zelf gehouden.

De Vlinderstichting

Hoe richt je je tuin zo goed mogelijk in voor de biodiversiteit? Vraag om advies bij de stand van de Vlinderstichting. Als je kinderen meeneemt naar de Ambachtelijke Plantenmarkt, dan wil je deze stand zeker niet overslaan. De experts gaan voorlezen uit kinderboeken.

Sneeboer

Sneeboer
Foto: Liesbeth Disbergen

Lees verder na de advertentie

Goed gereedschap dat een leven lang meekan, om het vervolgens door te geven aan een volgende generatie tuiniers. Goed gereedschap is het halve werk, en daarvoor zit je zeker goed bij Sneeboer.

Pottenbakkerij de Smeltkroes

Het wordt nog een uitdaging om al die mooie planten een plekje te geven na de Plantenmarkt. Zeker als je net zo’n lange verlanglijst hebt als wij … Gelukkig bieden de prachtige ambachtelijke potten van Pottenbakkerij de Smeltkroes uitkomst.

Annabel Middeldorp

Een goede mand is ideaal om je oogst in mee te nemen. De mooiste, met de hand gevlochten manden van Annabel Middeldorp vind je ook op de Ambachtelijke Plantenmarkt.

Kopersporen

koperen bronzen schepje cadeau
Foto: Liesbeth Disbergen

Kom zeker even watertanden bij de prachtige koperen gereedschappen van Kopersporen. Niet alleen zijn ze een lust voor het oog, koper geeft nuttige sporen af aan de grond. Door het gereedschap te gebruiken, voed je dus de bodem.

Wool-Pots

Een echte primeur in Nederland is het Britse bedrijf Wool-Pots. Hoe geweldig: zij maken van wol, een restproduct dat veel verbrandt wordt, geweldige plantenpotten. De voordelen zijn eindeloos: planten wortelen extra goed, slakken gaan niet graag over het wollen randje heen, het potje kan zo de grond in, waarna het voeding vormt – en last, but not least: het scheelt ontzettend veel plastic. Maak zeker kennis met deze potten. De redactie van Gardeners’ World heeft ze al getest en is heel enthousiast.

Het Blauwe Huisje

Je oogst omzetten in iets heerlijks dat ook nog eens heel lang houdbaar blijft: Het Blauwe Huisje doet dat naar authentiek Engels recept. De lekkerste chutneys, seizoensjams en marmelades vechten om je aandacht.

De Bijenstichting

kaarsen bijenwas
Foto: Liesbeth Disbergen

De Bijenstichting zorgt voor mooie producten – van bijenwas-kaarsen, biologisch zaai- en pootgoed tot boeken – en waardevolle informatie. Het is the place to bee.

Jo Tragter

Jo Tragter is een echte bron van kennis en vertelt je alles over bijzondere appelrassen en hun gebruik.

Antiquariaat Champ Clark

Duik met je neus in de (tuin)boeken van antiquariaat Champ Clark.

Lezingen

Gedurende de dag zullen verschillende kwekers een lezing geven over hub expertise. Dit doen ze bij hun eigen kraam, zodat ze tussen de planten, over de planten aan het woord kunnen zijn. Spits je oren, want zodra je een bel hoort, weet je dat een kweker gaat spreken!

Leeshoek van Gardeners’ World

Heb je gewinkeld en wil je even met je voeten omhoog? Tijd voor de Gardeners’ World-leeshoek. Bij de grote tent op het middenplein tref je makkelijke stoelen en leesvoer om weer even bij te komen. We hebben voor de bezoekers ook een speciale aanbieding, die vind je op de flyers die je ontvangt bij de entree.

Hapje en drankje

Verspreid over het middenplein vind je alles om weer van bij te komen na een eerste shopsessie. Van een biologische cappuccino en verse soep uit de moestuin van Landgoed de Wiersse tot falafel en een houtovenpizza: alles is er.

Lees meer over de Ambachtelijke Plantenmarkt:

Meer lezen over:
Inspiratie
Magazine van Gardeners’ World 04/2024

Gardeners’ World 04/2024

Bestel nu