Ambachtelijke Plantenmarkt: waarom is die in het najaar?

laan de wiersse herfst

Al onze favoriete kwekers bij elkaar op een prachtige locatie: op 1 oktober organiseert Landgoed de Wiersse de Ambachtelijke Plantenmarkt. 

Lees verder na de advertentie

Dit wordt een dag vol met de mooiste planten en interessantste kwekers, maar ook kun je een fijn programma verwachten en natuurlijk een sfeervolle plek op het landgoed. De nadruk ligt op duurzaam plantgoed, de échte kweker en het belang van tuinen en tuinieren voor een klimaatbestendige toekomst. 

luchtfoto de wiersse ambachtelijke plantenmarkt

Lees alles over de Ambachtelijke Plantenmarkt op deze pagina: Kom naar de ambachtelijke plantenmarkt op landgoed de Wiersse

De herfst is het perfecte seizoen

De Ambachtelijke Plantenmarkt vindt plaats in het najaar, en daar is een belangrijke reden voor. Dit is het perfecte seizoen om te planten en te poten:

  • De grond is nog warm, dus je nieuwe planten zullen nog goed aanslaan voordat de koude winter begint. Bovengronds staan je planten misschien grotendeels stil in de herfst, onder de grond groeien de wortels nog door. 
  • Bovendien is het in de herfst vaak wat natter, wat fijn is als je net planten hebt geplant, zij hebben immers veel water nodig.
  • In het najaar poot je bloembollen, die je natuurlijk op de Ambachtelijke Plantenmarkt hebt gekocht.

Het najaar is hierdoor ook het juiste moment om je tuin om te gooien of een border aan te passen. Laat je inspireren op de Ambachtelijke Plantenmarkt en ga met een hoofd vol inspiratie en een kofferbak vol nieuwe planten weer naar huis. In het voorjaar kun je dan genieten van het resultaat in je tuin.

Kaartjes voor de Ambachtelijke Plantenmarkt koop je bij de Wiersse. Neem je het oktober-nummer van Gardeners’ World mee, dan krijg je 5 euro korting op de toegangsprijs.

Lees verder na de advertentie

Lees meer over de Ambachtelijke Plantenmarkt:

Meer lezen over:
Inspiratie
Magazine van Gardeners’ World 04/2024

Gardeners’ World 04/2024

Bestel nu