Maak een natuurlijke tuin met biologische vaste planten

Partnerbijdrage van Natural Bulbs
natuurtuin natural bulbs

Het aanleggen van een natuurtuin met biologische vaste planten heeft veel voordelen. Het maakt jouw buitenruimte uitnodigend en mooi én het draagt positief bij aan het milieu.

Lees verder na de advertentie

Biologische bloembollen en vaste planten zijn perfect voor het creëren van een duurzame, milieuvriendelijke tuin die niet alleen goed is voor de natuur, maar ook voor mensen en dieren zoals bijen en vlinders.

Tuinieren op een manier die goed is voor de natuur, dieren en de mens

natuurtuin natural bulbs

Vaste planten zijn de perfecte keuze voor wie een natuurlijke tuin wil die jaar na jaar terugkomt. Deze winterharde bloemen en planten zijn te vinden in een verscheidenheid aan kleuren, vormen en maten, waardoor ze een ideale aanvulling vormen op elke natuurtuin. Maar de voordelen van het gebruik van biologische vaste planten gaan verder dan alleen hun uiterlijk. Ze staan er ook om bekend dat ze onze ecosystemen ondersteunen.

Door te kiezen voor biologische planten help je het milieu te beschermen tegen schadelijke chemicaliën en pesticiden die de gezondheid van de bodem kunnen schaden en de lucht kunnen vervuilen. Bovendien bieden deze planten een essentiële habitat voor mensen en dieren zoals inclusief bijen en vlinders.

Iedereen kan een verschil maken

Het geeft zoveel plezier en voldoening om een natuurtuin aan te leggen die iets teruggeeft aan onze planeet en de wezens die er wonen. Iedereen kan een verschil maken door eenvoudigweg biologische bloemen en bollen te planten die van seizoen tot seizoen zullen groeien.

Wat is een natuurtuin?

Lees verder na de advertentie

natuurtuin natural bulbs

Een natuurtuin is een tuin waar de natuur centraal staat en waar veel variatie in beplanting te vinden is. Een plek waar vogels vliegen, kikkers water hebben om zich voort te planten en alle insecten welkom zijn. Bovendien zijn er vooral veel planten en groen die horen bij die plek: inheemse planten.

Onderhoud van een natuurtuin

Een natuurtuin is makkelijk te onderhouden, omdat het minder ‘netjes’ hoeft te zijn, dit is namelijk ook de achterliggende gedachte van de natuurtuin. In alle seizoenen is het mooi, strak of weelderig, enkel groen of vol bloemen. Een natuurtuin is vooral heel goed voor de biodiversiteit.

Kortom, natuurlijke en biologische vaste planten zijn een geweldige manier om een mooie natuurtuin te creëren die goed is voor ons milieu, onszelf en de dieren waarmee we hem delen. Biologisch tuinieren helpt onze ecologische voetafdruk te verkleinen, biedt ons gezond voedsel en een thuis voor dieren als bijen en vlinders. Het is een win-winsituatie! Laten we de tijd nemen om de schoonheid van een biologische tuin te waarderen.

Over Natural Bulbs

Natural Bulbs is een aantal jaren geleden gestart als unieke webshop voor bloembollen en biedt bloembollen die zo duurzaam mogelijk gekweekt zijn. Inmiddels vind je er ook prachtige fruitheesters en vaste planten.

Natural Bulbs werkt alleen samen met een kleine groep kleinschalige en gespecialiseerde (bloembollen)kwekers, die duurzaamheid een warm hart toe dragen.

Meer lezen over:
Partnerbijdrage
Magazine van Gardeners’ World 06/2024

Gardeners’ World 06/2024

Bestel nu