6x de vrolijkste bonte bloemen in maart

Linda Passies
|
15/03/2022
Afbeelding voor 6x de vrolijkste bonte bloemen in maart

In maart ontwaakt de natuur. En hoewel er natuurlijk altijd wel wat in bloei staat, is het in maart een feest van kleur. Wij houden van deze bonte bloemen in maart.

Lees verder na de advertentie

1. Longkruid

longkruid maart

Een bodembedekker die kleur geeft in de schaduw: longkruid fleurt de moeilijkste plekken op. De Pulmonaria angustifolia heeft aantrekkelijk gevlekt blad én vlinders en bijen halen er hun voedsel. Je kweekt deze plant door te zaaien of door planten na de bloei te delen. Oude, dode bladeren kun je verwijderen.

Hoogte x breedte 20 x 20 cm

2. Blauwe druifjes

muscari blauwe druifjes bloemen in maart

Muscari armeniacum heeft de kleur van zo’n wolkeloze voorjaarslucht. Strakblauwe lucht, een stralende zon: kom maar op! Blauwe druifjes zijn makkelijk te kweken: plant de bollen in de herfst in borders en potten. De planten zaaien zich vanzelf uit en de knollen kun je in de zomer delen, wanneer de plant in rust is. In deze bak zijn de blauwe druifjes gecombineerd met Viola hybrida ‘Sorbet’ F1 en Hyacinthus orientalis ‘Dark Dimension’.

Hoogte x breedte 15 x 10 cm

Lees verder na de advertentie

3. Madeliefjes

madelief bloemen in maart

Madeliefjes vind je in verschillende kleuren, maar deze roze variant is een echte eyecatcher. Bellis perennis ‘Pomponette’ heet de plant – de bloemetjes doen ook wel wat aan pompons denken. Wil je extra lang genieten van de bloei, haal dan de uitgebloeide bloemen weg. Dat werkt ook om uitzaaien te voorkomen. De bloemen houden van volle zon.

Hoogte x breedte 20 x 20 cm

4. Narcissen

kleurige narcis in maart

Er bestaan zo’n 13.000 (!) variëteiten van de narcis, dus er zijn veel verschillende kleuren te vinden. Wij zijn dol op deze Narcissus poeticus recurvus, met een heerlijke geur. Je plant de bollen in de vroege herfst, en combineert hem bijvoorbeeld met de kievitsbloem (Fritillaria meleagris).

Hoogte x breedte  35 x 10 cm

5. Krentenboompje

krentenboompje amelanchier maart

Met een krentenboompje heb je altijd iets om naar uit te kijken. De lentebloesems zijn wonderschoon – wij kunnen telkens niet wachten om ze te zien! De eetbare bessen krijg je in de zomer, en als toegift ook nog prachtig herfstblad. Amelanchier lamarckii kweek je op uit zaad of uit halfrijpe zomerstekken. Deze prachtige, meerstammige boom staat graag in de volle zon – dan krijg je in de herfst de mooiste kleuren.

Hoogte x breedte 8 x 4

6. Camelia

camelia bloeit in maart

Echte spectaculaire bloemen vind je bij de camelia. Roze, wit of rood: wat heeft jouw voorkeur? De Camellia japonica ‘Lady Vansittart’ is dubbelbloemig, met puntige blaadjes. Je kunt hem ook kennen als ‘Yours Truly’. De plant houdt van zure of neutrale grond en heeft glanzend, groenblijvend blad. Heb je juist een kalkrijke grond? Zet hem dan in een pot.

Hoogte x breedte 1,5 x 1 m

Meer over bloemen in maart

Linda PassiesLinda kreeg liefde voor planten en natuur met de paplepel ingegoten door haar vader, die tuinman is. Later besloten ze hun krachten te bundelen voor een eigen blog, en combineerde Linda hobby en werk met elkaar als redacteur bij Gardeners' World.
Magazine van Gardeners’ World 07/2024

Gardeners’ World 07/2024

Bestel nu