Verleng de oogsttijd van bieslook: zo snoei je de plant 

Linda Passies
|
19/06/2023
bieslook verjongen

Wil je langer kunnen oogsten van je bieslookplant? Als je de plant verjongt, krijg je snel nieuwe groei. We laten je zien hoe je bieslook snoeien kunt om de plant te verjongen.

Bieslook groeit goed in de meeste omstandigheden en is bestand tegen arme grond, vorst, gedeeltelijke schaduw en volle zon. De plant heeft weinig onderhoud nodig, maar als je hem af en toe snoeit, kun je de hele zomer door blad en bloemen oogsten.

Wekelijks handige tuintips in je mail

Iedere week handige tuintips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Ontvang elke week de handigste tips, verse tuininspiratie en speciale aanbiedingen.

Wanneer bieslook verjongen?

Bieslook ziet er na de eerste bloei in de lente meestal niet meer zo florissant uit. Dit is het uitgelezen moment om de plant te verjongen, zodat je in de zomer weer volop kunt oogsten.

Om bieslook te verjongen heb je een snoeischaar, gieter met broes en bemesting nodig. 

Stap 1. Bieslook snoeien

bieslook snoeien verjongen

Knip de hele plant af tot net boven de grond. Gebruik het blad dat nog goed is voor salades, op brood of in dips. De rest kun je op de composthoop doen.

Stap 2. Water en voeding geven

bieslook verjongen water en voeding geven

Geef de plant goed water. Voeg een algemene vloeibare meststof toe aan het water, om nieuwe wortel- en plantgroei te stimuleren. 

In zo’n vier weken tijd heb je een nieuwe plant, met heerlijke jonge stengels. Kijk bij onze collega’s van Foodies voor recepten met bieslook.

Lees meer over kruiden:

Linda PassiesLinda kreeg liefde voor planten en natuur met de paplepel ingegoten door haar vader, die tuinman is. Later besloten ze hun krachten te bundelen voor een eigen blog, en inmiddels combineert Linda hobby en werk met elkaar als redacteur bij Gardeners' World.
Magazine van Gardeners’ World 03/2024

Gardeners’ World 03/2024

Bestel nu