Dáárom zie je omgekeerde bloempotjes op stokken in de tuin

Linda Passies
|
03/05/2023
bloempotjes op stokken dahlia

Je hebt het vast weleens gezien: kleine, omgekeerde bloempotjes bovenop stokken in een moestuin of siertuin. Heb je geen idee waarvoor die zijn? In dit artikel leggen we het je uit.

Lees verder na de advertentie

Plantensteunen zijn gevaarlijk voor je ogen

omgekeerde potjes op stokken

Stokken, bijvoorbeeld bamboestokken of takken van snoei-afval, zijn ideaal om te gebruiken als plantensteun. Ze hebben alleen een nadeel: je ziet ze nog weleens over het hoofd bij het bukken in je tuin. Zeker als het dunne stokken zijn, en de planten nog jong of klein. En dat kan gevaarlijk zijn, want zo’n stok prikt gemakkelijk in je ogen. 

Wekelijks tuintips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Ontvang elke week de handigste tips, verse tuininspiratie en speciale aanbiedingen.

Lees verder na de advertentie

Oogbeschermers

oogbescherming stokken moestuin

Om ongelukken te voorkomen, kun je dus potjes aan de uiteinden van stokken of takken hangen. Een bijkomend voordeel is dat deze omgekeerde bloempotjes er ook nog eens heel gezellig uitzien. 

Heb je geen potjes over om over stokken te hangen? Er zijn ook speciale toppers of oogbeschermers op de markt. Deze schuif of klik je gemakkelijk over scherpe uiteinden van takken.

Potjes met stro

Zie je overigens omgekeerde potjes met stro erin? Dan is dit een potje om oorwormen te vangen. Zo’n potje met stro vormt een fijn huis voor de insecten, die je graag bladluizen eten. Zo helpen ze je een handje!

Meer handige tuintips:

Meer lezen over:
Moestuin
Linda PassiesLinda kreeg liefde voor planten en natuur met de paplepel ingegoten door haar vader, die tuinman is. Later besloten ze hun krachten te bundelen voor een eigen blog, en combineerde Linda hobby en werk met elkaar als redacteur bij Gardeners' World.
Magazine van Gardeners’ World 04/2024

Gardeners’ World 04/2024

Bestel nu