Deze slak wil je juist wél in je tuin: de tijgerslak

Linda Passies
|
17/08/2022
tijgerslak

Een tuin vol slakken: geen enkele tuinier wordt er gelukkig van. Biervallen zetten, kopertape plakken, slakken plukken in de ochtend én in de avond … Je bent er maar druk mee. Maar vergis je niet als je de tijgerslak tegenkomt: die wil je juist wél in je tuin hebben.

Lees verder na de advertentie

De tijgerslak eet andere slakken

Hoe zit dat: een slak die juist welkom is in je tuin? De tijgerslak is minder schadelijk voor je tuin en je planten. Want hoewel hij ook planten en dode plantenresten eet, eet hij ook andere slakken. Met andere woorden: deze slak brengt de populatie slakken in je tuin naar beneden. De tijgerslak wordt ook wel grote aardslak of Limax maximus genoemd. Met deze vriend in je tuin, kun je heel wat minder afgevreten planten verwachten.

Wekelijks tuintips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Ontvang elke week de handigste tips, verse tuininspiratie en speciale aanbiedingen.

Zo herken je de tijgerslak

Tijgerslak grote aardslak

De tijgerslak is makkelijk te herkennen. Je herkent hem namelijk aan zijn printje. Hoewel zijn naam doet vermoeden dat het een tijgerprint is, vinden we het op de redactie eerder op een panterprintje lijken. In het Engels wordt de slak ook wel een leopard slug genoemd, een luipaard-slak. Kijk maar eens goed naar de foto hierboven: wat vind jij? Hoe dan ook, de slak heeft een huid die lijkt op de vacht van een katachtige.

Lees verder na de advertentie

Hier vind je de tijgerslak

Ga je op zoek naar een tijgerslak? Je kunt hem vaak vinden in schuurtjes, waar ze zich tegoed doen aan katten- en hondenbrokken. Dan kan hij heel groot worden. Voortaan dus niet meer schrikken! Zet hem uit op een plek waar je veel last hebt van slakken, dan kan hij lekker voor je aan het werk. 

Meer over slakken:

Linda PassiesLinda kreeg liefde voor planten en natuur met de paplepel ingegoten door haar vader, die tuinman is. Later besloten ze hun krachten te bundelen voor een eigen blog, en combineerde Linda hobby en werk met elkaar als redacteur bij Gardeners' World.
Magazine van Gardeners’ World 06/2024

Gardeners’ World 06/2024

Bestel nu