Helden van blad en bloem: 7 prachtige soorten canna

Er zijn zoveel mooie soorten canna om uit te kiezen!

Als je op zoek bent naar een plant met indrukwekkend blad en bloemen die zal schitteren in een perk, border of pot, dan ben je bij canna (bloemriet) aan het juiste adres. Deze tropische plant brengt leven in je tuin met kleuren en patronen. Canna’s kunnen door hun grootte, opvallend blad en gekleurde bloemen erg dominant zijn in je tuin, dus kies je plant met zorg. Dit zijn 7 prachtige soorten canna die tussen je planten zullen stralen.

Lees verder na de advertentie

1. Canna ‘Mystique’

Tussen de verschillende soorten canna valt ‘Mystique’ op door zijn paarsrode bladeren die het beste uitkomen in de volle zon. De relatief kleine bloemen weten toch de aandacht te trekken door hun felroze kleur. Omring deze soort met planten die voornamelijk groene bladeren hebben om ‘Mystique’ nog meer in het oog te laten springen. Deze soort kan wel 2 m hoog worden.

  • Hoogte x breedte: 2 m x 100 cm

2. Canna ‘Lincroft’

Ben je op zoek naar een middelgrote variëteit? Dan kun je tussen de soorten canna goed terecht bij ‘Lincroft’. Deze soort heeft warmgele bloemen met felroze vlekken, een bijzondere verschijning die de balans weet te vinden tussen romantisch en modern. Daarnaast draagt het weelderige blad bij aan een mooi groendecor. Net als andere canna’s houdt deze soort van grond die vochtig blijft en niet uitdroogt.

  • Hoogte x breedte: 120 cm x 100 cm

Lees verder na de advertentie

Wekelijks tuintips in je mail

Iedere week dit soort groene inspiratie in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Ontvang elke week de handigste tips, verse tuininspiratie en speciale aanbiedingen.

3. Canna ‘Eric Neubert’

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Een bericht dat is gedeeld door @botanicalfarrago

Een canna die herfst en zomer samenbrengt in een gloeiende nazomerkleur, dat is ‘Eric Neubert’. Tussen de soorten canna valt deze variëteit namelijk op door zijn bronsgroene blad en feloranje bloemen. De middelgrote canna wordt ongeveer 1 m hoog.

  • Hoogte x breedte: 1 m x 50 cm

4. Canna ‘Ambassador’

Canna ‘Ambassador’ is een subtielere canna-soort. De zacht oranje tot crème-witte bloemen kijken uit boven grote, groene bladeren die lijken op bananenblad. ‘Ambassador’ valt ook op onder de soorten canna doordat hij een plek in de halfschaduw verdraagt. Daar komen zijn lichte bloemen ook nog eens beter tot hun recht.

Hoogte x breedte: 1,5 m x 60 cm

5. Canna ‘Striata’

Canna striata met rudbeckia
Canna ‘Striata’ met Rudbeckia ‘Little Henry’

Het meest opvallend aan Canna ‘Striata’ zijn de groene bladeren met gele strepen, waar het Latijnse striata (gestreept) naar verwijst. De warm-oranje bloemen zijn ook een lust voor het oog en zijn goed te combineren met een assortiment aan oranje tot geelbloemige planten, zoals rudbeckia op de foto hierboven. Deze grote soort wordt zo’n 1,9 m hoog.

Hoogte x breedte: 1,9 m x 50 cm

6. Canna ‘Champion’

Deze tuinheld heet niet voor niets ‘Champion’: de plant heeft spectaculaire, zalmkleurige bloemen en bronsgroen blad om mee te pronken. Een voordeel ten opzichte van andere soorten canna, is dat ‘Champion’ een korte variëteit is die je ook nog eens prachtig kunt combineren met bloemen in kleuren als crème-wit, oranje, perzik en roze. Deze soort is ook geschikt om in potten te kweken.

Hoogte x breedte: 80 cm x 50 cm

7. Canna ‘Semaphore’

Er zijn zoveel mooie soorten canna om uit te kiezen!

De lavakleurige bloemen van ‘Semaphore’ gloeien met het intense oranje dat je ook wel bij goudsbloem ziet. De bloemen steken af tegen brons blad. Deze compacte, dwergachtige variëteit wordt ongeveer 80 cm hoog en brengt warmte en kleur naar je tuin.

  • Hoogte x breedte: 80 cm x 60 cm

Lees meer over tropische planten voor je tuin

Iona van den DriesIona's missie om haar kamerplanten in leven te houden groeide uit tot een woekerend enthousiasme voor groen - enthousiasme dat goed gedijt op de redactie van Gardeners’ World.
Magazine van Gardeners’ World 06/2024

Gardeners’ World 06/2024

Bestel nu