De Lavendeldagen: mediterrane sferen in de Lage Landen

Helga Kluiter
|
08/07/2022
Lavendeldagen Kwekerij Bastin

Zaterdag en zondag 9 en 10 juli 2022 is het zover! De Lavendeldagen bij een van onze absoluut favoriete kwekerijen: Bastin, vlakbij Maastricht.

Lees verder na de advertentie

Op deze dagen word je tussen 10:00 en 17:00 uur volledig ondergedompeld in de lavendel en waan je je in de Provence. Niet alleen lavendelplanten maar ook lavendelbloemen, lavendelbosjes, lavendelzakjes van Provençaalse stof, lavendelzeepjes, hydrolaat en etherische olie van lavendel en zelfs lavendellimonade vind je er.

Lavendeldagen bij Kwekerij Bastin

Lavendeldagen Kwekerij Bastin

Alles staat tijdens deze dagen volledig in bloei en alleen daarom al is Kwekerij Bastin nu het bezoeken meer dan waard.

Tijdens de Lavendeldagen wordt in de middag vanaf ongeveer 14:00 uur ook nog een demonstratie gegeven van het maken van etherische olie in een ambachtelijke koperen alambiek. Roger Bastin vertelt dan ook het verhaal van lavendel: Wat is lavandin? Hoe kwamen die velden in Frankrijk tot stand? Welke rol speelt de wasmachine daarbij? Hoe werkt lavendel op onze gemoedsrust? Waar groeit welke lavendel van nature, en ga zo maar door.

Tel daarbij bovenop dat er tijdens de Lavendeldagen een mediterraan marktje, culinair terras en live muziek is en wij zijn al onderweg!

Meer informatie vind je op de website van Kwekerij Bastin: www.bastin.nl

Foto’s: Anne Wieggers

Lees verder na de advertentie

Helga KluiterHelga kon vroeger nog geen vetplantje in leven houden, maar als laatbloeier heeft ze toch nog groene vingers ontwikkeld – waarmee ze ook stukjes typt voor Gardeners' World.
Magazine van Gardeners’ World 07/2024

Gardeners’ World 07/2024

Bestel nu