Hier koop je de mooiste onbespoten zaden voor jouw eigen pluktuin

Linda Passies
|
13/02/2023
pluktuin

Sta je ook te popelen om volop te gaan zaaien? Wij hebben een lijst voor je samengesteld met de mooiste onbespoten en biologische zaden.

Lees verder na de advertentie

Maak je eigen pluktuin

cover pluktuin

Ook zoveel zin in een tuin vol bloemen in de zomer? Bestel dan onze speciale uitgave ‘Maak je eigen pluktuin’, waarin we je alle tips geven die je nodig hebt om de juiste soorten te kiezen, ze te zaaien en op te kweken tot gezonde planten en fantastische boeketten te plukken.

Angelo Dorny

Angelo ken je vast van zijn prachtige Instagram-posts en -video’s met de mooiste dahlia’s en pastelkleurige bloemen. Hij verkoopt ze nu ook zelf.

Bijenstichting

Lees verder na de advertentie

In de webshop van de Bijenstichting vind je bio-dahlia’s en biologische bloembollen. En natuurlijk bloemmengsels waarmee je bijen blij maakt.

Bloem en oogst

Eline van Bloem en Oogst heeft een kleinschalige biologische akker met seizoensgebonden snijbloemen, waar ze ook bloemen teelt om zaden van te oogsten.

De Bolster

Moestuinliefhebbers kennen De Bolster natuurlijk van de groentezaden, maar je vindt er ook een mooie collectie bloemzaden.

De Tuinen van Weldadigheid

In Veenhuizen, ooit een van de koloniën van de Maatschappij van Weldadigheid (vandaar de naam) staat de biologische kwekerij de Tuinen van Weldadigheid. In de webshop staan niet alleen onbekende, historische groenten, maar ook bloemzaden.

Do It Yourselves

Do It Yourselves is gespecialiseerd in het telen van plukbloemen en bloemenzaden. In de collectie vind je ruim 60 soorten zaden. Genoeg leuks te vinden dus!

Flower Happiness

Annemarije van Flower Happiness is een bloemist die besloot zelf haar eigen duurzame bloemen te gaan kweken. Inmiddels helpt ze ook anderen met haar schonebloemenzaden.

Jansen Zaden

Hoewel vooral gespecialiseerd in pompoenzaden, vind je bij Jansen Zaden ook een mooie collectie bloemzaden.

Kweek

Biologische kwekerij Kweek wordt gerund door Heleen Calcoen, die zicht vooral richt op eetbare planten. Maar ook voor bloemen kun je hier terecht.

Nederlandse Lathyrus Vereniging

Voor de echte liefhebber: een hele lijst verschillende Lathyrus-variëteiten vind je bij de Nederlandse Lathyrus Vereniging.

Plukatelier

Jennita Jansen Plukatelier

Jennita is wat ons betreft een echte plukbloemenkoningin – haar boeket staat op de voorkant van onze speciale uitgave ‘Maak je eigen pluktuin’, en als expert komt ze ook meerdere keren aan het woord in het blad. Ze biedt op haar site zadenboxen met een thema aan, bijvoorbeeld ‘Droogbloemen’ en ‘Pluktuin.

Pluktuin Pluk!

Niet alleen een pluktuin om zelf de mooiste bloemen te plukken, maar je kunt ook een beetje van de pluktuin in huis halen door de zaden aan te schaffen.

Semailles

Een grote collectie biologische zaden van groenten, kruiden, groenbemesters en natuurlijk bloemen.

Silene

Kwekerij Silene kweekt bijzondere één- en tweejarigen. Zeker de moeite waard om eens rond te snuffelen.

Tuinkabouter Chrisje

Tuinkabouter Chrisje heeft als missie om meer bloemen in ieders tuin te krijgen. In haar webshop vind je onder andere bloemenzaad voor de mooiste plukbloemen.

Vitale rassen

Biologische zaden van zaadvaste groente-, bloemen- en kruidenrassen.

Zaden uit Zalk

Brenda Gruppen Zaden uit Zalk

Brenda van Zaden uit Zalk laat zien dat je helemaal geen gigantische tuin nodig hebt om toch veel bloemen te kweken. Ze heeft een missie om meer mensen te laten genieten van schone bloemen, en dat lukt met haar zaden. In de uitgave ‘Maak je eigen pluktuin’ gaan we bij haar op bezoek.

Meer lezen over het kweken van je eigen plukbloemen:

Linda PassiesLinda kreeg liefde voor planten en natuur met de paplepel ingegoten door haar vader, die tuinman is. Later besloten ze hun krachten te bundelen voor een eigen blog, en combineerde Linda hobby en werk met elkaar als redacteur bij Gardeners' World.
Magazine van Gardeners’ World 06/2024

Gardeners’ World 06/2024

Bestel nu