Ga aan de slag met de leukste tuinklussen voor Hemelvaart

Helga Kluiter
|
24/05/2022
Hanging basket met bloemen

Verheug je je ook zo op het lange weekend, zodat je lekker in de tuin kunt gaan werken? Wij hebben alvast vijf (ont)spannende tuinklussen voor Hemelvaart om dit lange weekeinde nóg leuker te maken.

Lees verder na de advertentie

Tuinklussen voor Hemelvaart

Heerlijk, zo’n extra lang weekend! Blijf na het dauwtrappen lekker buiten en ga aan de slag met een van deze klussen:

1. Vaste planten stekken

scheuten stekken in de lente

Het voorjaar, tot aan het begin van de zomer, is een prima moment voor het maken van zogeheten scheutstekken of zomerstekken. De pas aangegroeide takjes zijn dan nog zacht en buigzaam. De stekken die je hiervan neemt, krijgen vaak heel snel wortels.

2. Een insectenhotel maken

Tuinklussen voor Hemelvaart:  insectenhotel maken

Lees verder na de advertentie

Heb je een boom uit je tuin verwijderd, of heb je dikke takken over na een rigoureuze snoeibeurt? Maak er een stronkentuin van! Dat is echt het ultieme insectenhotel. En het staat nog stoer ook.

3. Bloemen zaaien in de vollegrond

Korenbloemen zaaien (Centaurea cyanus)

Wil jij deze zomer in je tuin heel veel bloemen: zaaien in de volle grond kan in mei. Je hoeft dus geen extra ruimte op je vensterbank vrij te maken. Heb je onderstaande bloemen al gezaaid? Zaai dan gewoon nog eens, zodat je de bloei spreidt tot ver in de herfst.

4. Hanging baskets vullen

hanging basket met bloemen

Je tuin, terras of balkon is in de zomer niet compleet zonder hanging basket met bloemen. Trek een sprintje naar je lokale tuincentrum of kweker, koop een paar eenjarige zomerbloeiers en ga aan de slag!

5. Een mini-vijver maken

Tuinklussen voor Hemelvaart: vijver in pot maken

Een vijver in een pot is de ideale plek om een paar dwergwaterlelies en andere kleine waterplanten in te kweken. Grote vijvers slokken veel tuinruimte op en ook behoorlijk wat tijd. Maar een mini-vijver is makkelijk te maken, past in de kleinste tuin en vergt weinig verzorging.

Meer lezen over:
Tuinklussen
Helga KluiterHelga kon vroeger nog geen vetplantje in leven houden, maar als laatbloeier heeft ze toch nog groene vingers ontwikkeld – waarmee ze ook stukjes typt voor Gardeners' World.
Magazine van Gardeners’ World 04/2024

Gardeners’ World 04/2024

Bestel nu