Vier soorten Calendula voor een zonnige tuin

Goudsbloemen soorten Calendula officinalis

Ben je op zoek naar enkele of juist dubbele bloemen? En leun je meer richting geel en oranje voor je tuin, of wil je juist iets heel anders? Goudsbloem is veelzijdiger dan je misschien denkt. We zetten vier prachtige soorten Calendulavoor je op een rij.

Lees verder na de advertentie

1. Calendula officinalis ‘Indian Prince’

Calendula Indian Prince is misschien wel een van de mooiste soorten Calendula

Een vorstelijke verschijning tussen de soorten Calendula is ‘Indian Prince’. De bloemblaadjes zijn feloranje aan de voorkant en karmozijnrood aan de achterkant, waardoor je in één oogopslag een mooie kleurcombinatie ziet. Dit is een favoriet voor de pluktuin.

  • Hoogte x Breedte: 45 cm x 30 cm

Wekelijks tips voor een prachttuin in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Ontvang elke week de handigste tips, verse tuininspiratie en speciale aanbiedingen.

Lees verder na de advertentie

2. Calendula officinalis ‘Calexis Yellow’

Op zoek naar dubbele soorten Calendula? ‘Calexis Yellow’ is een geeloranje variëteit met dicht op elkaar staande rijen bloemblaadjes. Deze zonnetjes lijken wel geborduurd op de groene achtergrond.

  • Hoogte x Breedte: 40 cm x 30 cm

3. Calendula officinalis ‘Snow Princess’

Liever witte goudsbloemen in je tuin in plaats van geel of oranje? Van de verschillende soorten Calendula is ‘Snow Princess’ de bleekste die je kunt vinden. De zachtgele achterkant van de bloemblaadjes contrasteert met de witte voorkant, alsof er een laag sneeuw op de bloemen ligt.

  • Hoogte x Breedte: 40 cm x 30 cm

4.  Calendula officinalis ‘Touch of Red Buff’ 

Tussen de verschillende soorten goudsbloem valt ‘Touch of Red Buff’ zeker op met zijn beige tot zalmroze kleur en de chocoladebruine uiteinden van zijn bloemblaadjes. Dit is een ideale plukbloem.

  • Hoogte x Breedte: 60 cm x 30 cm

Meer lezen over goudsbloemen

Iona van den DriesIona's missie om haar kamerplanten in leven te houden groeide uit tot een woekerend enthousiasme voor groen - enthousiasme dat goed gedijt op de redactie van Gardeners’ World.
Magazine van Gardeners’ World 06/2024

Gardeners’ World 06/2024

Bestel nu