Deze 4 prachtige plantcombinaties geven jouw hoogzomer kleur

Linda Passies
|
20/07/2022
plantencombinaties voor de hoogzomer

Welke planten geven je een instant zomergevoel? Er bloeit zoveel, dat het misschien moeilijk kiezen is. Daarom selecteerden we 4 prachtige combinaties die je doen watertanden. Want je krijgt meteen een zonnig humeur van deze plantcombinaties voor de hoogzomer.

Lees verder na de advertentie

1. Bananenplant en siergras

zomer planten bananenplant siergras

Ensete ventricosum ‘Maurelii’ is een groenrode bananenplant die een fantastische tropische blikvanger is in je tuin. Op deze foto zie je hem gecombineerd met eveneens opvallende siergrassen (waaronder Stipa gigantea, reuzenvedergras). Het licht dat op de bladeren en de pluimen valt levert een interessant schouwspel op. Bescherm bananenplanten in de winter tegen kou en vorst.

Wekelijks plantenadvies in je mail

Iedere week dit soort plantentips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Ontvang elke week de handigste tips, verse tuininspiratie en speciale aanbiedingen.

2. Virginische ereprijs en salvia

Lees verder na de advertentie

zomerse plantcombinaties Virginische ereprijs en salvia hoogzomer

De lange slanke aren van Veronicastrum virginicum ‘Album’ (Virginische ereprijs) en paarse salvia geeft je tuin een verticaal accent. De Virginische ereprijs kan wel twee meter worden – zet hem daarom achter de salvia voor diepte. Misschien nog wel het leukst: beide planten trekken insecten aan. 

3. Vuurpijlen, cosmea, reuzenlavendel en kruisdistel

Vuurpijlen, cosmea, reuzenlavendel en kruisdistel

Deze combinatie van kleuren roept ‘zomer’! De kleurencombinatie van wit of lichtgeel, donkergeel en paars ligt misschien niet voor de hand, maar de kleuren lijken elkaar onderling te versterken. De vuurpijlen (Kniphofia) stelen de show, maar laten nog genoeg aandacht over voor de cosmea, reuzenlavendel (Perovskia) en kruisdistels (Eryngium). Samen leveren ze een heerlijk losse zomerborder op. 

4. Zonnehoed en salvia

Zomerse border zonnehoed salvia hoogzomer

De rijke kleuren van de zonnehoed (Echinacea purpurea ‘Magnus’) en Salvia ‘Silke’s Dream’ zijn niet alleen mooi om te zien, ze trekken ook vlinders en zweefvliegen aan. Win-win! Deze combinatie doet het goed in de volle zon. En vind je deze twee planten samen nog niet genoeg? Voeg dan andere kruidachtige planten of prairieplanten toe.

Meer mooie plantcombinaties voor de hoogzomer en zomer:

Linda PassiesLinda kreeg liefde voor planten en natuur met de paplepel ingegoten door haar vader, die tuinman is. Later besloten ze hun krachten te bundelen voor een eigen blog, en combineerde Linda hobby en werk met elkaar als redacteur bij Gardeners' World.
Magazine van Gardeners’ World 06/2024

Gardeners’ World 06/2024

Bestel nu