Fijne kerstdagen! Fijn leesvoer voor kerst

Afbeelding voor Fijne kerstdagen! Fijn leesvoer voor kerst

Het team van Gardeners’ World wenst je heel fijne kerstdagen! We hopen dat je dagen gevuld zijn met gezelligheid, warmte en een vleugje (kerst)groen.

Lees verder na de advertentie

Deze foto maakte Liesbeth Disbergen op de dag dat we als redactie kerstkransen gingen maken bij Marieke Nolsen. Van links naar rechts: Helga, Jos, Linda, Marieke, Iona, Anne.

Lekker lezen met kerst

Heb je zin om wat fijne artikelen te lezen met de kerstdagen? Kijk dan naar de volgende artikelen:

Ieder een unieke krans: kerstkransen maken bij Marieke Nolsen

De redactie luistert aandachtig naar Mariekes uitleg

Heb je het idee dat je tuin inmiddels maar saai is? Niets is minder waar! Voor het maken van kerstdecoraties is er niets mooiers dan een wintertuin! Wij gingen langs bij bloembindster en pluktuinexpert Marieke Nolsen en mochten door haar prachtige tuin struinen, op zoek naar de mooiste rozenbottels, zaadhoofden, grashalmen en meer om onze eigen feestelijke kerstkransen te maken.

Kerstmis uit eigen tuin: kerstversiering van droogbloemen

Lees verder na de advertentie

kerstversiering droogbloemen

Met materialen uit eigen tuin maak je de mooiste kerstdecoratie. Heb je er ook al eens aan gedacht om kerstversiering van droogbloemen te maken? Veel kleur, maar toch een natuurlijke uitstraling. Gardeners’ World-hoofdredacteur Anne Wieggers laat in het tv-programma BinnensteBuiten zien hoe je droogbloemen verwerkt in je kerstdecoratie.

Maak een duurzame kerstkrans waar de vogels van zullen smullen

kerstkrans voor vogels

Een kerstkrans aan de voordeur ziet er tijdens de feestmaand uitnodigend uit voor je visite. Wil je daarnaast ook gevederde gasten verwelkomen, maak dan eens een kerstkrans voor vogels en hang die in je tuin.

Van klassiek tot onverwacht: 5 natuurlijke kransen met verrassende ingrediënten

Krans maken met kruiden en bessen

Zelf een natuurlijke krans maken: daarvoor kun je veel ingrediënten uit je eigen tuin halen. Ga met je snoeischaar op pad en het zal je verbazen wat voor rijkdom je tegenkomt. Doe vast inspiratie op met deze 5 verschillende kransen.

Hoe blijft je kerstboom goed? Dit moet je doen!

kerstboom langer mooi houden

Er gaat niets boven een echte kerstboom, met prachtige lichtjes en kerstballen en natuurlijk zijn kleur en geur. Maar hoe blijft je kerstboom goed en voorkom je dat nog voor de kerst alle naalden op de grond liggen?

Breng je tuin in kerstsfeer met deze prachtig gedecoreerde tuintafels

tuintafel decoreren in kerstsfeer

Niet alleen kerstkransen zijn een manier om kerstversiering te maken. Marieke Nolsen is een kei in het maken van bloemstukken, en heeft ook veel tuintafels die ze in elk seizoen prachtig opmaakt. Het zal je verrassen hoe het decoreren van een tuintafel je tuin helemaal in kerstsfeer brengt.

Meer lezen over:
Inspiratie Kerst
Magazine van Gardeners’ World 04/2024

Gardeners’ World 04/2024

Bestel nu