Vul je compost nu ook aan met koffiepads en theezakjes

Linda Passies
|
13/01/2023
monty compost

Dikke kans dat je het al deed, maar het is nu officieel: koffiepads en theezakjes mogen ook bij het gft. 93% van de theezakjes en 97% van de koffiepads zijn van volledig composteerbaar materiaal gemaakt, meldt NOS

Lees verder na de advertentie

Af en toe zat er nog weleens kunststof in het materiaal, maar dat is er nu uit door een afspraak tussen de Nederlandse koffie- en theebedrijven en de Rijksoverheid. Dat betekent dat je koffiepads en theezakjes nu ook op je eigen composthoop kunt gooien.

Gebruik je geen koffiepads, maar filterkoffie of gemalen bonen? Die mochten sowieso al op je composthoop. 

ingrediënten composthoop

Dit kan nog meer op je composthoop:

  • Snoeiafval
  • Stro, hooi
  • Karton
  • Brandnetels
  • Rauwe groentenresten

Lees het artikel Composteren voor beginners: zo maak je zelf ‘zwart goud’ voor een langere lijst met composteerbaar materiaal.

Wel compost gebruiken, maar niet zelf maken? Wij raden de mestcompost en tuinaarde-compost van Bio-Kultura aan.

Meer lezen over compost:

Lees verder na de advertentie

Dit artikel is geschreven door de onafhankelijke redactie van Gardeners’ World. Het bevat gesponsorde links en wij ontvangen hiervoor een vergoeding. Hierdoor kunnen we je ook in de toekomst blijven voorzien van de beste tuintips en stap-voor-stap uitleg zodat je tuin er het hele jaar prachtig bijligt.

Meer lezen over:
Tuinklussen Compost
Linda PassiesLinda kreeg liefde voor planten en natuur met de paplepel ingegoten door haar vader, die tuinman is. Later besloten ze hun krachten te bundelen voor een eigen blog, en combineerde Linda hobby en werk met elkaar als redacteur bij Gardeners' World.
Magazine van Gardeners’ World 06/2024

Gardeners’ World 06/2024

Bestel nu