Zo maak je een bloembollenlasagne

Linda Passies
|
13/09/2022
bloembollen pot resultaat

Heb je weinig ruimte in je tuin voor bloembollen, of zoek je nog iets fleurigs voor op je terras? Ga voor een bloembollenlasagne!

Lees verder na de advertentie

Bloembollen-advies van Gardeners’ World

Bio-bollenbedrijf Natural Bulbs maakte iets moois! Pakketten met de favoriete voorjaarsbollen van onze redactie. Er is een terraspakket voor een bloembollenlasagne, en een tuinbollenpakket. Beide pakketten bloeien vanaf het vroege voorjaar, en blijven maandenlang bloeien. Heerlijk voor bestuivers, en prachtig voor jezelf.

Stap 1: Leg scherven in de pot

Bedek het gat in de pot met scherven van een oude terracotta pot. Leg wat extra scherven onderin de pot voor betere drainage, omdat bloembollen gevoelig zijn voor rotting als de grond nat blijft.

Stap 2: Voeg potgrond toe

lasagne bollen stap 1

Leg een flinke laag (turfvrije) potgrond op de scherven. Gebruik minimaal een laag van 30 centimeter, zodat de bollen gezonde wortels kunnen ontwikkelen.

Lees verder na de advertentie

Stap 3: Plant je bloembollen laag voor laag

bloembollen pot resultaat

Kijk welke bloembollen het diepste in de grond geplant moeten worden, en plant die eerst. In het Gardeners’ World-pakket is dat de narcis, die je op 18 cm diepte plant. Vervolgens komt de tulp, op 13 cm, en de blauwe druifjes en krokussen op 8 cm diepte. Vul aan met potgrond.

Stap 4: Vul aan met andere planten

bloembollen pot resultaat

Je pot is nog wat kaal. Plant daarom bovenin de pot vaste planten zoals siergrassen, of voeg bijvoorbeeld viooltjes toe.

In de loop van het voorjaar komen de bloemen tevoorschijn, afhankelijk van de bloeitijd van de bollen.

bloembollen pot resultaat

Lees meer over bloembollen:

Dit artikel is geschreven door de onafhankelijke redactie van Gardeners’ World. Het bevat gesponsorde links en wij ontvangen hiervoor een vergoeding. Hierdoor kunnen we je ook in de toekomst blijven voorzien van de beste tuintips en stap-voor-stap uitleg zodat je tuin er het hele jaar prachtig bijligt.

Linda PassiesLinda kreeg liefde voor planten en natuur met de paplepel ingegoten door haar vader, die tuinman is. Later besloten ze hun krachten te bundelen voor een eigen blog, en combineerde Linda hobby en werk met elkaar als redacteur bij Gardeners' World.
Magazine van Gardeners’ World 07/2024

Gardeners’ World 07/2024

Bestel nu