Inheemse Zaaiweek: dit is het resultaat van vorig jaar

inheemse zaaiweek bolderik

Van 25 september tot en met 1 oktober 2023 is de Inheemse Zaaiweek! Met zoveel mogelijk mensen zaaien we inheemse bloemen en planten, om de biodiversiteit een steuntje in de rug te geven. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer bijen, vlinders en andere insecten we kunnen helpen.

Lees verder na de advertentie

Dit is het tweede jaar dat Gardeners’ World samen met de Bijenstichting en Cruydt-Hoeck de Inheemse Zaaiweek organiseert. En we hielpen daarmee niet alleen de biodiversiteit, het resultaat zag er ook nog eens heel mooi uit. In dit artikel vind je foto’s van deelnemers van vorig jaar. Dit kun jij ook!

Aimée van Tol: rondom fruitboompjes

Inheemse zaaiweek
Foto: Aimée van Tol

Aimée van Tol zaaide haar zaden rondom een appel- en perenboompje. Ze haalde daar gras weg, en zaaide het in. Het resultaat: een kleurrijk geheel!

Inheemse Zaaiweek Aimée van Tol zaaien
Foto: Aimée van Tol

Josi Smit: in de moestuin

Inheemse zaaiweek klaprozen
Foto: Josi Smit

Josi Smit besloot een vierkante meter in haar moestuin te reserveren voor een inheems bloemenveldje. Wat een sfeer!

Lees verder na de advertentie

Linda Passies: boomspiegeltuintje

inheemse zaaiweek boomspiegeltuin
Foto: Linda Passies

Onze eigen redacteur Linda Passies had nog een perfecte plek over: het boomspiegeltuintje voor haar huis. Het levert niet alleen een vrolijk gezicht op, maar ook af en toe een gesprek met de buren. Want sommige van hen dachten dat er vooral onkruid stond …

inheemse zaaiweek bolderik
Foto: Linda Passies

Zo krijg je gratis inheemse zaden

Doe jij ook mee met de Inheemse Zaaiweek? Abonnees van Gardeners’ World Magazine krijgen bij het oktobernummer een gratis zakje zaden voor 1 vierkante meter. Als je uiterlijk 7 september een abonnement afsluit, krijg je dit nummer en de zaadjes thuisgestuurd.

Lees meer over inheems:

Magazine van Gardeners’ World 06/2024

Gardeners’ World 06/2024

Bestel nu