4 mooie wandelingen voor de herfstvakantie

Linda Passies
|
05/10/2023
Dit artikel is geschreven door de onafhankelijke redactie van Gardeners’ World. Het bevat gesponsorde links en wij ontvangen hiervoor een vergoeding. Hierdoor kunnen we je ook in de toekomst blijven voorzien van de beste tuintips en stap-voor-stap uitleg zodat je tuin er het hele jaar prachtig bijligt.
kasteel rechteren dalfsen

Grijp de herfstvakantie aan voor een prachtige (bos)wandeling! Genieten van de herfstkleuren en de geuren van het bos – het klassieke uitje tijdens de vakantie in het najaar. De wandelingen in dit artikel zijn allemaal rondom of tussen treinstations, zodat je er gemakkelijk kunt komen. 

Lees verder na de advertentie

Dalfsen

Het charmante dorp Dalfsen ligt in het prachtige Vechtdal, en op een steenworp afstand van het station ligt het middeleeuwse kasteel Rechteren (te zien op de foto boven). Het kasteel zelf is niet te bezoeken, maar op het landgoed is het mooi wandelen. Sla op station Dalfsen het gezellige grand café direct op het perron niet over.

Heb je overigens behoefte aan een echt flinke wandeling? Stap dan uit op station Ommen en loop naar station Dalfsen (ongeveer 17 kilometer). Je loopt over verschillende landgoederen en dat is zeker de moeite waard. 

Een andere optie is vanaf Dalfsen naar Zwolle wandelen (17,5 kilometer). De NS heeft een routebeschrijving beschikbaar gesteld.

Amersfoort Centraal

wandelingen: lange duinen soester duinen

Amersfoort heeft flink wat monumentale gebouwen en bijvoorbeeld de Koppelpoort is prachtig om te bezoeken. Maar voor een wandeling raden we je aan de route naar Soest Zuid of Hollandsche Rading te nemen. Je loopt dan tussen de 12 en 22,5 kilometer, afhankelijk van je route. 

De afwisselende boswandelingen leiden je langs de stuifzandgebieden Soester duinen, die je een haast on-Nederlands gevoel geven.

Lees verder na de advertentie

Hier vind je de routebeschrijving.

Santpoort Noord

Heerlijk voor een dagje uitwaaien aan de kust: wandelen over het strand of over de Kennemerduinen in Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Je eindigt in Zandvoort (14,5 kilometer) of Overveen (16 kilometer). 

Hier vind je de routebeschrijving.

Maastricht

Voor veel Nederlanders is Maastricht een eind weg, maar de regio levert wel meteen een vakantiegevoel op! Via de Limburgse heuvels loop je langs oude mergelgebieden van Maastricht naar Valkenburg (13 kilometer) of naar Schin op Geul (17 kilometer). En vergeet onderweg geen Limburgse vlaai te eten!

Hier vind je de routebeschrijving.

Koop je treinkaartje online

Tip: koop je treinkaartje online op ns.nl. Doe je dat minimaal 4 dagen van tevoren, dan krijg je korting: 10% voor reizen in het weekend en 20% voor reizen tussen maandag en donderdag. Reis je vaker met de trein? Overweeg dan een NS Flex-abonnement, dat je elke maand kunt aanpassen naar het kortingsabonnement dat op dat moment het beste bij je past.

Lees meer over groene uitjes:

Linda PassiesLinda kreeg liefde voor planten en natuur met de paplepel ingegoten door haar vader, die tuinman is. Later besloten ze hun krachten te bundelen voor een eigen blog, en combineerde Linda hobby en werk met elkaar als redacteur bij Gardeners' World.
Magazine van Gardeners’ World 07/2024

Gardeners’ World 07/2024

Bestel nu