In de tuin van Margot en Harm: bloembollenexplosie in het voorjaar

Linda Passies
|
20/04/2022
margot en harm bloembollenexplosie
Margot en Harm Pustjens-Peters

Lees verder na de advertentie

Als je de landelijke, romantische tuin van zo’n 6500 m2 ziet van Margot en Harm Pustjens-Peters, kun je je bijna niet voorstellen hoe de tuin er in 2005 uitzag. Een enorm stuk grond, met alleen maar grasveld, fruitbomen en hier en daar een verwilderde klimopstruik tegen een muurtje. 

Planten vermeerderen in de oude tuin

bloesems en bloembollen margot en harm

Als fervent tuin- en bloemenliefhebber ging Margot dan ook meteen aan de slag met het verplanten, splitsen en vermeerderen van planten en struiken. Ze had namelijk haar tuin bij het oude huis nèt precies zoals ze het graag hebben wilde voordat ze gingen verhuizen. Dus Margot wilde wel wat buxussen, planten en bomen meenemen. 

vijver margot en harm

Borders vol geredde planten

Tuin margot en harm bloembollen

En toen gingen de buren van destijds een border gingen veranderen. Margot redde de mooie planten van de container, waardoor ze haar eigen nieuwe borders meteen kon vullen. Dat was wel een tripje met de kruiwagen waard!

Lees verder na de advertentie

Explosie van bloembollen

bomen met bloembollen

Inmiddels vind je in de tuin een hoogstamboomgaard, vasteplantenborders, diverse waterpartijen en terrassen, een moestuin, eendenvijver en kippenweide. En wat je in het voorjaar echt niet kunt missen: een bollenexplosie van 30.000 voorjaarsbollen. 

border bloembollen margot harm

Niet gek dus dat ze ook anderen inspireren met hun tuin. Margot en Harm geven workshops groendecoratie met bloemen uit hun eigen pluktuin, en kookworkshops met groenten en fruit uit eigen tuin. Nog meer meegenieten van hun tuin? Kijk op www.hoeveschettereind.nl of volg Margot op Instagram: @margotpustjens.

vijver en bloembollen

Laat ook jouw tuin zien!

Wil jij jouw tuin ook laten zien in de rubriek ‘In de tuin van’? Stuur je foto’s en verhaal in via deze pagina.

Lees ook:

Linda PassiesLinda kreeg liefde voor planten en natuur met de paplepel ingegoten door haar vader, die tuinman is. Later besloten ze hun krachten te bundelen voor een eigen blog, en combineerde Linda hobby en werk met elkaar als redacteur bij Gardeners' World.
Magazine van Gardeners’ World 06/2024

Gardeners’ World 06/2024

Bestel nu