5 opbergtips voor een kleine tuin

Linda Passies
|
26/07/2023
opbergruimte kleine tuin

Mensen met een kleine tuin herkennen vast het opbergprobleem. Wij tuinliefhebbers zijn nu eenmaal van het soort dat je overal de mogelijkheid ziet om nog een bloem te planten of een pot neer te zetten. Maar waar laat je dan je gereedschap en andere spullen die je nodig hebt? Met deze tips zijn je spullen beter opgeruimd en houd je je tuintje netter, waardoor je aandacht meer naar de bloemen en planten kan gaan.

Lees verder na de advertentie

1. Een opbergbankje

In kleine tuinen is het handig om verschillende functies met elkaar te combineren in één product. Een opbergbankje waarin je klein gereedschap en lege potten kunt bewaren, en waarop je lekker kunt zitten met je ochtendkoffie of een drankje in de avondzon, is daar perfect voor. En zo’n bankje is vrij eenvoudig zelf te maken. Heb je kinderen? Pas het ontwerp dan aan en maak er bijvoorbeeld een zandbak van.

Wekelijks tuintips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Ontvang elke week de handigste tips, verse tuininspiratie en speciale aanbiedingen.

2. Hang gereedschap op

Lees verder na de advertentie

gereedschap ophangen

Heb je een schuurtje, gebruik dan ook de verticale ruimte en hang je gereedschap en andere materialen op. Hierdoor houd je ruimte over op je vloer voor andere dingen, en zie je in een oogopslag je gereedschap. Bevestig haken aan de muur of koop een gereedschapsrek. En voor de echte pro: omlijn elk stuk gereedschap, zodat je na gebruik precies ziet waar je het terug moet hangen.

3. Een haspel voor je tuinslang aan een muur

Een tuinslang kan er een beetje slordig uitzien als je geen goede manier hebt om hem op te bergen. Een haspel is hiervoor ideaal, en zeker eentje die je aan de muur bevestigt. Bovendien hoef je zo ook niet over je slang te struikelen.

kleine tuin

4. Gebruik een uitrekbare waslijn

Je was buiten laten drogen is duurzaam én het scheelt ruimte in huis. Maar een waslijn of droogmolen neemt ruimte in beslag en maakt je tuin rommelig ogen. Een uitrekbare waslijn is hiervoor een oplossing. Als je hem niet gebruikt, zie je hem niet.

5. Potten op een plantentrap

Worstel je met hoe je je potten mooi bij elkaar zet? Veel verschillende potten bij elkaar zien er rommelig uit. De oplossing zit ‘m in hoogteverschil. Daarvoor is een plantentrap ideaal! Zo kun je potten op een interessante manier bij elkaar zetten, ruimte besparen en kleine potten komen ook beter uit de verf.

Meer lezen over kleine tuinen:

Meer lezen over:
Inspiratie
Linda PassiesLinda kreeg liefde voor planten en natuur met de paplepel ingegoten door haar vader, die tuinman is. Later besloten ze hun krachten te bundelen voor een eigen blog, en combineerde Linda hobby en werk met elkaar als redacteur bij Gardeners' World.
Magazine van Gardeners’ World 04/2024

Gardeners’ World 04/2024

Bestel nu