Dierendag in de tuin: dit zijn jullie foto’s

Shelby is dol op appels

In het septembernummer van Gardeners’ World deden wij een oproep aan onze lezers om ons jullie leukste foto van jou en je huisdier in de tuin te sturen voor Werelddierendag. Bedankt voor al die mooie, grappige en lieve foto’s! Wij hebben een compilatie gemaakt van 10 foto’s om deze Dierendag in de tuin te vieren. Of je nu je trouwe viervoeters verwent, je tuindieren extra in het zonnetje zet of je verdiept in wat je kunt doen voor wilde dieren buiten jouw tuin, we hopen dat je 4 oktober even stil kunt staan bij de dieren om je heen. Fijne Dierendag!

Lees verder na de advertentie

1. Samen met Daisey op de uitkijk

Daisy en Conny kijken samen uit op de tuin

Met zijn tweeën is het dubbel genieten op de tuin. Zo ook voor Daisey en eigenaar Conny: “Op de foto zie je Daisey, op mijn schoot genietend van alle heerlijke luchtjes die ze zo de hele dag opsnuift!!”

Wekelijks inspiratie voor jouw tuin in je mail

Iedere week leuke tuininspiratie in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Ontvang elke week de handigste tips, verse tuininspiratie en speciale aanbiedingen.

2. Zeldzaam kattenkruid ontdekt: Vlekje

Lees verder na de advertentie

Kat Vlekje ligt lekker in een plantenpot

Terracotta potten zijn niet alleen maar geschikt voor planten, Vlekje weet er namelijk ook wel raad mee. Eigenaar Pauline vertelt dat Vlekje er heel graag bij is in de nieuwe kas. Groot gelijk, het is goed vertoeven daar!

3. Pebbles, wachter van het tuingereedschap

Pebbles houdt het tuingereedschap goed in de gaten

Goed tuingereedschap is essentieel voor een tuinier. Hond Pebbles neemt dan ook de eervolle taak op zich om op het gereedschap van Frank te passen. “Hier bewaak ik (Pebbles) het gereedschap van mijn baas.”

4. Trouwe tuinvriend Sieppie

Sieppie is klaar voor een dagje tuinieren

Lorraine hoeft nooit alleen te tuinieren. “Mijn lieve zwerfkat Sieppie houdt mij overal, dus ook bij het tuinieren, altijd gezelschap. Zelfs in de kas!”

5. Samen ontbijten op de tuin

Lekker samen ontbijten op de tuin

Wat is beter dan ontbijten op de tuin? Dat weet kippeneigenaar Riekje wel: samen ontbijten op de tuin! “Zo gezellig: ontbijtje in de groente-kas in het koude, frisse voorjaar. Jij een hap, ik een hap!”

6. Shelby sjouwt graag mee

Shelby is dol op appels

Chantal vertelt: “Onze labrador Shelby helpt graag met het sjouwen van nieuw gekochte potplantjes uit de auto naar de tuin. Tijdens het planten houdt hij alles nauwlettend in de gaten. En in de herfst snoept hij elk jaar graag alle appeltjes van de boom.” Wat een gezelligheid!

7. Met de familie tuinieren

Paarden Olle en Otis en pony Mick tuinieren graag mee

Vele handen maken licht werk. Dat geldt vast ook voor hoeven en pootjes! De huisdieren van Marit, zoals paarden Olle, Otis en kleine Mick en honden Sjefke en Clifford, tuinieren graag mee.

8. Leonardo, koning van de tuin

Leonardo kijkt uit over zijn koninkrijk

Nicole schaart zich onder de kat-egorie kattenmensen en tuiniert graag samen met kater Leonardo. “Leonardo en ik zijn echte tuinliefhebbers. Zo gauw ik in de (moes)tuin bezig ben, komt hij er gezellig bij liggen en na het avondeten lopen we altijd samen een rondje door de tuin.”

9. Blauwe bessen oogsten met Vincent

Vincent is dol op blauwe bessen

De tuin is een wondere wereld voor huisdieren, waaronder de ratjes van Cedric en Tina. De ratjes gaan graag op avontuur in de serre. Cedric en Tina vertellen: “Vincent (Van Gogh en Vinnie voor vrienden) is dol op onze zelfgekweekte blauwe bessen!”

10. Toezichthouder Yuki

Yuki houdt het project goed in de gaten

Alle tuinprojecten moeten goed in de gaten worden gehouden. Dat is de taak die Yuki op zich heeft genomen. “Onze jonge hond Yuki houdt een oogje in het zeil als we ons wormenhotel opzetten in de moestuin,” vertellen Charissa en Angela. Dit hotel voldoet vast aan alle bouwvoorschriften!

Lees meer over tuinieren voor dieren

Meer lezen over:
Inspiratie
Iona van den DriesIona's missie om haar kamerplanten in leven te houden groeide uit tot een woekerend enthousiasme voor groen - enthousiasme dat goed gedijt op de redactie van Gardeners’ World.
Magazine van Gardeners’ World 06/2024

Gardeners’ World 06/2024

Bestel nu