Cadeautips voor Vaderdag: 8 ideeën voor tuinliefhebbers

Anne Wieggers
|
06/06/2023
Dit artikel is geschreven door de onafhankelijke redactie van Gardeners’ World. Het bevat gesponsorde links en wij ontvangen hiervoor een vergoeding. Hierdoor kunnen we je ook in de toekomst blijven voorzien van de beste tuintips en stap-voor-stap uitleg zodat je tuin er het hele jaar prachtig bijligt.
Een voederkastje aan de boom zal zeker wat belangstelling wekken bij de dieren rondom jouw tuin

Vaderdag komt eraan! Als redactie grijpen we ieder excuus aan om leuke tuincadeaus te tippen. We lopen over van enthousiasme om ook andere tuiniers te inspireren en volgens ons helpen deze presentjes daar echt bij.

Lees verder na de advertentie

Foto’s: Liesbeth Disbergen

Voor de pluimvee-gekke vader

Een mooi blik voor bijvoorbeeld kippenvoer kan goed als cadeau voor Vaderdag

Toegegeven, officieel is het een chique prullenbakje, maar wij zagen meteen andere mogelijkheden. Met de schattige Franse vintage stijl inclusief haan erop én een deksel dat goed sluit, is het volgens ons de perfecte plek om je kippenvoer in te bewaren. We hebben het getest bij de meest gevederde vriend die we konden vinden. Ze was het met ons eens. www.loberon.nl.

Wekelijks tuintips in je mail

Iedere week dit soort inspiratie in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Ontvang elke week de handigste tips, verse tuininspiratie en speciale aanbiedingen.

Lees verder na de advertentie

Zwaar werk licht gemaakt

woelvork De Wiltfang
Foto: Liesbeth Disbergen

Spitten is niet goed voor je rug, en eigenlijk ook niet zo’n feest voor de bodem. Een woelvork is daarom echt een uitkomst. Hiermee verstoor je de bodem (en je rug) minimaal, en heb je toch een heerlijke rulle grond als resultaat. Zaaien, planten en wieden gaat dan een stuk makkelijker. En we hebben goed nieuws, want je kan hem winnen! Lees hier hoe je kans maakt op deze woelvork.

Voor het mooiste uitzicht

Geef als cadeau voor Vaderdag een mooi uitzicht! Een voederkastje aan de boom zal zeker wat belangstelling wekken bij de dieren rondom jouw tuin

Met dit voederkastje ga je met een beetje geluk het allerliefste en mooiste uitzicht krijgen. Woon je in een bosrijke omgeving en wil je jouw vader (of jezelf) dit gunnen, hang dit kastje dan vooral op. Eekhoorns weten hem snel te vinden, en blijven wanneer ze er eenmaal lekker gegeten hebben altijd weer terugkeren. www.dewiltfang.nl.

Voor de zoete papa

Een kookboek over wildplukken en desserts maken

In dit boek staan de allerlekkerste recepten – maar liefst 101 – voor de wildplukkende zoetekauw. Met ingrediënten uit de natuur zijn de lekkerste dingen te maken. Met dit boek geef je niet alleen je vader, maar ook jezelf een cadeau. Als je mag mee-eten natuurlijk. Auteur: Rachel Lambert. Verkrijgbaar bij je boekhandel of bol.com.

Voor de dierenliefhebber

Een egelhuis met een slapende hond erbij

Egels hebben onze hulp hard nodig. Er is bijna geen leefruimte meer over. Jij (of jouw vader) kunnen ze te hulp schieten door ze een prachtige woning te bieden. Dit egelhuis is ook nog eens erg geschikt voor een tuin waarin honden en katten tijd doorbrengen. Door de lange, uitschuifbare tunnel, kunnen alleen de egels erin en eruit. www.dewiltfang.nl.

Papa in het wild

Ook Yvette van Bovens boek over wildplukken is een leuke cadeautip voor Vaderdag

Onze favoriete wildplukkende chef-kok maakte een heerlijk boek. ‘Van Boven in het Wild’ houdt het perfecte midden tussen een botanische wildplukgids en een kookboek. Wij zijn fan! En als klap op de vuurpijl maakt Yvette ook nog haar eigen gin van haar wildplukoogst. Kan het nog beter? De oplettende kijker ziet misschien dat er niet zo heel veel meer in de fles zit. Wat kunnen we zeggen? Het is aanrader. www.yvettevanboven.com of bol.com.

Steun en toeverlaat

Een plantenstandaard ondersteunt je plant en staat mooi in de tuin

Planten groeien als een gek rondom Vaderdag. In juni zijn de dagen zo lang dat ze er echt vaart in zetten. Plantensteunen bieden uitkomst. Deze vinden wij heel erg mooi. Hij ziet eruit alsof hij er al jaren staat, ook al zet je hem net in de tuin. En als bijkomend voordeel eindigt hij in ronde, veilige bolletjes, zodat je vader (of jij) al wiedend in de border nooit zijn ogen kan bezeren. www.loberon.nl.

Mooi buiten eten

Een mooi tafekleed als cadeau voor Vaderdag

Wie zegt dat romantische bloemen alleen voor Moederdag zijn? Wij als tuinmagazine zeker niet. Met dit prachtige kleed dek je de allermooiste midzomertafel. We kwamen er ook achter dat deze zacht genoeg is om onder weg te kruipen. Het is maar net waar je blij van wordt. Aan de prachtige borduursels zal het in ieder geval niet liggen. www.loberon.nl.

Meer cadeautips voor Vaderdag:

Anne WieggersAnne Wieggers is hoofdredacteur van Gardeners' World. De rode draad in haar leven is tuinieren. Ze werkte jarenlang als tuinontwerper, schrijft columns, artikelen en boeken over tuinieren, maar bovenal tuiniert ze, het liefst iedere dag. Uit haar volkstuin - die uit zware plakklei bestaat - oogst ze het hele jaar door.
Magazine van Gardeners’ World 07/2024

Gardeners’ World 07/2024

Bestel nu