Pennisetum orientale ‘Karley Rose’: stijlvol siergras met roze pluimen

Helga Kluiter
|
29/07/2021
Pennisetum orientale 'Karley Rose'

De prachtige Pennisetum orientale ‘Karley Rose’, met zijn roze, pluizige aren is een van de fraaiste leden van de lampenpoetsersgras-familie. Hij staat niet alleen mooi als weefplant in borders, maar misstaat ook niet in een boeket bloemen.

Lees verder na de advertentie

Pennisetum orientale ‘Karley Rose’

  • Botanische naam: Pennisetum orientale ‘Karley Rose’
  • Volksnaam: Lampenpoetsersgras
  • Familie: Poaceae
  • Type plant: Vaste plant, bladverliezend
  • Bloeitijd: juli-september
  • Hoogte x Breedte: 70 cm x 50 cm
  • Standplaats: zon

Lampepoetsersgras standplaats

Pennisetum orientale 'Karley Rose'

Pennisetum Karly Rose heeft één belangrijke eis: hij moet in de volle zon staan. Verder houdt hij van vruchtbare grond en voldoende vocht, maar de afwatering moet wel goed zijn om te voorkomen dat de wortels gaan rotten.

Lampenpoetsersgras winter

Pennisetum orientale ‘Karley Rose’ is behoorlijk winterhard, maar heeft in de winter toch baat bij wat bescherming. Laat de stengels in de winter aan de plant zitten om de kroon extra te beschermen en bedek de grond eventueel met een laag droge mulch.

Pennisetum orientale ‘Karley Rose’ snoeien

Lees verder na de advertentie

Lampenpoetsersgras Karley Rose

Knip lampenpoetsersgras niet terug voor de winter. De stengels zien er in de winter goed uit, ze beschermen de plant en bovendien overwinteren diverse insecten graag in de stengels. Je kunt dus beter met snoeien wachten tot het eind van de winter of het vroege voorjaar. Dan knip je de verdorde stengels tot de grond terug.

Lampenpoetsersgras splitsen

Je kunt lampenpoetsersgras eenvoudig vermeerderen. Dat doe je door de pol in het voorjaar uit de grond te halen en te delen. Snijd de kluit eerst van boven naar beneden door en zorg dat er aan elk stuk wortels zitten. Herplant dan de stukken, geef water, en wacht geduldig op de nieuwe scheuten.

Pennisetum orientale ‘Karley Rose’ combineren

Pennisetum orientale 'Karley Rose'

De zachtroze Pennisetum orientale ‘Karley Rose’ is makkelijk te combineren met veel andere planten. Probeer bijvoorbeeld combinaties met:

Meer inspirerende planten

Helga KluiterHelga kon vroeger nog geen vetplantje in leven houden, maar als laatbloeier heeft ze toch nog groene vingers ontwikkeld – waarmee ze ook stukjes typt voor Gardeners' World.
Magazine van Gardeners’ World 04/2024

Gardeners’ World 04/2024

Bestel nu