In de tuin van Melinda: volkstuin voor groenten, bloemen én bijen

Helga Kluiter
|
10/04/2024
In de tuin van Melinda Hop

Ongeveer tien jaar geleden begon Melinda Hop op de volkstuin, gelegen aan de Westdijk in Krommenie (Zaanstreek). Het complex ligt midden in de landerijen en tegenover het meertje De Ham.

Lees verder na de advertentie

“Little green potting shed”

“Toen wij (mijn man en ik) begonnen wisten we nog niet zoveel”, vertelt Melinda. “Maar met dank aan de oudere tuinders hebben we heel veel geleerd en gedaan, en hebben we ons stukje grond weten om te toveren tot hoe het nu is. Het groene huisje, wat ik mijn ‘Little green potting shed’ noem, hebben mijn man en mijn vader erop gezet. Hier kan ik even een theetje zetten, schuilen en mijn spulletjes bewaren.”

Groenten en bloemen voor bijen en insecten

“Ik verbouw hier groenten, maar ook bloemen voor bijen en insecten. Het ene jaar lukt dat beter dan het andere jaar, afhankelijk van het weer. Het is elke keer weer genieten als ik er ben en met mijn vingers in de aarde woel. Ik kom hier heerlijk tot rust, maar er zijn natuurlijk ook momenten dat ik denk: ‘waar ben ik aan begonnen?’ Als ik terugkom van vakantie bijvoorbeeld, en alles weer vol onkruid staat. Of als de oogst opgegeten wordt door de dieren uit de omgeving, maar desondanks zou ik niet meer zonder kunnen.”

Meer zien?

Lees verder na de advertentie

Wil je meer zien? Je kunt Melinda ook volgen op Instagram: @mels_kitchengarden

Helga KluiterHelga kon vroeger nog geen vetplantje in leven houden, maar als laatbloeier heeft ze toch nog groene vingers ontwikkeld – waarmee ze ook stukjes typt voor Gardeners' World.
Magazine van Gardeners’ World 06/2024

Gardeners’ World 06/2024

Bestel nu