Hulst planten: zo pak je dat aan

Linda Passies
|
27/10/2022
hulst planten en verplanten

Wil je met kerst je eigen hulsttakken gebruiken? Hulst planten in je tuin is niet moeilijk, maar levert een waardevolle toevoeging op. Er zijn veel verschillende soorten hulststruiken waar je uit kunt kiezen.

Lees verder na de advertentie

Hulst plant je in de wintermaanden, mits het niet vriest. Kies een mooi plekje uit in vochtige, maar goed waterdoorlatende grond. Hulst doet het goed in zowel zon als schaduw. Houd er wel rekening mee dat de struik flink kan groeien, dus geef hem vooral de ruimte. 

Wekelijks tuintips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Ontvang elke week de handigste tips, verse tuininspiratie en speciale aanbiedingen.

Hulststruik planten: een stappenplan

Of je nu voor het eerst een hulst plant, of je hulst wil verplaatsen, deze stappen wil je in acht nemen. Heb je een hulst gekocht, let er dan op dat de kluit niet uitdroogt. Wikkel hem bijvoorbeeld in jute. En het belangrijkste: wacht niet te lang met het planten van je struik. Wellicht kun je de eerste stappen al doorlopen voordat je een hulststruik koopt.

hulst stekken vermeerderen

Lees verder na de advertentie

Hulst planten stap 1: graaf een ruime kuil

Wees niet voorzichtig met het graven van een kuil voor je struik. Graaf een flinke kuil, waarin je nog wat ruimte overhoudt. 

Hulst planten stap 2: vul goed verteerde compost toe

Vul een deel van het plantgat op met goed verteerde compost. Het liefst werk je dit door de grond heen, zodat het goed gemengd is met de grond. 

Hulst planten stap 3: zet de struik in het gat

Zet je hulst in het plantgat, en vul aan met de grond die je uit het gat hebt gehaald. Let erop dat je de struik niet dieper plant dan hij in z’n pot of bij de kweker stond. 

Hulst planten stap 4: grond aanduwen

Duw de grond rondom de basis van de hulststruik voorzichtig aan met je voet. Stamp het niet te stevig aan, want de grond moet bij voorkeur luchtig blijven. 

Hulst planten stap 5: water geven

Geef je hulst voorzichtig water met een gieter met broeskop. Houd de komende tijd in de gaten dat de struik niet uitdroogt. 

Voortaan kun jij genieten van een prachtige hulst in je tuin.

Meer artikelen over planten:

Dit artikel is geschreven door de onafhankelijke redactie van Gardeners’ World. Het bevat gesponsorde links en wij ontvangen hiervoor een vergoeding. Hierdoor kunnen we je ook in de toekomst blijven voorzien van de beste tuintips en stap-voor-stap uitleg zodat je tuin er het hele jaar prachtig bijligt.

Linda PassiesLinda kreeg liefde voor planten en natuur met de paplepel ingegoten door haar vader, die tuinman is. Later besloten ze hun krachten te bundelen voor een eigen blog, en combineerde Linda hobby en werk met elkaar als redacteur bij Gardeners' World.
Magazine van Gardeners’ World 04/2024

Gardeners’ World 04/2024

Bestel nu