Bezoek Witley Court Gardens en Gardeners’ World Live met deze tuinreis

Partnerbijdrage van Kupers Tuinreizen
Bezoek de prachtige Witley Court Gardens op deze tuinreis.

De tuinreis Worcestershire & Gardeners’ World Live Event is er één van uitersten. Hierbij mag een bezoek aan Witley Court Gardens absoluut niet ontbreken. Deze English Heritage-tuin zal je betoveren met zijn weelderige en historische pracht.

Lees verder na de advertentie

Witley Court Gardens: majestueuze tuinen en romantische ruïnes

Bezoek de prachtige Witley Court Gardens op deze tuinreis.

Witley Court Gardens, oorspronkelijk aangelegd in de 19e eeuw, herbergt een indrukwekkende collectie flora, formele perken en waterpartijen. De weelderige borders, majestueuze fonteinen en schilderachtige vijvers vormen een betoverende omgeving waarin je ruimschoots de tijd hebt om op ontdekking te gaan. Witley Court Gardens is omringd door de statige ruïnes van het eens zo imposante landhuis, en biedt een vredige ontsnapping waar geschiedenis en natuur harmonieus samenkomen.

Ooit was Witley Court een van de grootste landhuizen van Engeland en bereikte zijn hoogtepunt in de Victoriaanse periode, toen het werd verkocht aan William Ward, een van de rijkste mannen van het land. In die periode werd het landhuis het decor voor extravagante feesten en koninklijk amusement. 

Voor de tuin gaf Ward aan WA Nesfield (dé toonaangevende tuinontwerper van zijn tijd) de opdracht om Witley om te vormen tot een van de grootste tuindomeinen van Groot-Brittannië. Na een verwoestende brand in 1937 werd het landhuis een van de meest spectaculaire en romantische ruïnes van het land.

Twee werelden: uniek tuincontrast in Witley Court

Witley Court Gardens brengt verschillende tuinstijlen bij elkaar.

Hoe groot en verrassend zijn de verschillen die op tuingebied op dit perceel zijn te ontdekken: in de tuinen zijn de zuid- en oostparterres gerestaureerd door English Heritage om een idee te geven van hun Victoriaanse glorie. In het midden van de zuidparterre is de Perseus- en Andromeda-fontein – een van de grootste van Europa – weer in goede staat hersteld. In deze tuinen kun je heerlijk dwalen door de ingewikkeld ontworpen parterres, levendige bloem bedden, sierlijke terrassen en paviljoens.

Lees verder na de advertentie

Parterretuinen zijn de ontwikkeling van een middeleeuwse knooptuin, waarbij het patroon van de tuin een sierlijke weergave vormt. In Witley Court zijn de perfect ontworpen parterretuinen gevuld met kleurrijke perkplanten, met felgekleurd grind en met buxushagen die in strakke vormsnoei zijn geknipt. Deze tuinen zijn een absolute must-see voor bloemenliefhebbers en zijn in de lente en zomer, wanneer de Victoriaanse perkplanten beginnen te bloeien, op hun hoogtepunt.

Struinen door de wildernis

Laat je betoveren door de romantische wildernisgedeelten van Witley Court Gardens.

Op slechts een steenworp afstand vormen deze statige en geometrische tuinen een optimaal tuincontrast met ‘de wildernis’: een sierbos dat ergens tussen 1772 en 1794 in het noordoosten van het perceel werd aangeplant. De wildernis werd in 2002 opnieuw ontworpen door Michael Ibbotson van Colvin & Moggridge als onderdeel van het Contemporary Heritage Garden-programma, waardoor een genaturaliseerde omgeving van bomen ontstond.

Loop hier over de kronkelende wandelpaden langs de oevers van het in de 18e eeuw aangelegde spectaculaire meer genaamd ‘Front Pool’ en de beek en verwonder je over de vele verschillende soorten bomen en struiken van over de hele wereld. In mei en juni is de rododendroncollectie bijzonder indrukwekkend, vooral tegen de achtergrond van de waterval. Kijk uit naar het decoratieve Victoriaanse botenhuis, verscholen tussen de bomen en het meer. Houd hier uw ogen open voor dieren in het wild. Als je geluk hebt, kun je zelfs een glimp opvangen van een fuut die aan het vissen is.

Het geheel wordt gecompleteerd door de Georgiaanse parochiekerk (geen eigendom van English Heritage), die een van de mooiste interieurs van zijn tijd in het land heeft.

Op tuinreis naar Gardeners’ World Live en Witley Court Gardens

Een bezoek aan Gardeners’ World Live maakt deel uit van de tuinreis Worcestershire & Gardeners’ World Live Event (5 dagen, vanaf € 665). Kijk hieronder voor het volledige reisschema en andere praktische informatie. Ga voor meer informatie en boeken naar: www.kuperstuinreizen.nl/gardenersworld.

Inbegrepen:

• 4 overnachtingen in driesterrenhotel Holiday Inn Express in Redditch

• overtocht naar Engeland per Eurotunnel (trein) op heen- en terugreis

• 4 maal koud en warm ontbijtbuffet

• 4 maal 3-gangendiner in buffetvorm

• begeleiding door deskundige chauffeur

• reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

• eenpersoonskamertoeslag à € 220,- (per persoon)

• tuinentrees inclusief toegangsticket Gardeners’ World Live Event à € 110,- (per persoon)

• administratiekosten à € 20,- (per boeking)

• bijdrage calamiteitenfonds à € 2,50 (per boeking)

• bijdrage SGR à € 5,- (per persoon)

Programma:

Dag 1 Long Barn Gardens

Dag 2 Gardeners’ World Live Event

Dag 3 Arley Arboretum & Gardens – Stone House Cottage Nursery

Dag 4 Witley Court Gardens – White Cottage Garden

Dag 5 Riverhill Himalayan Gardens

Over Kupers Tuinreizen

Kupers tuinreizen

Kupers Tuinreizen ontstond toen een buschauffer van Kupers op zijn reizen naar Engeland de mooiste tuinen, parken en landgoederen ontdekte. Hij besloot dit niet voor zichzelf te houden, en wilde reizigers mee laten genieten en proeven door tuinreizen te organiseren.

Inmiddels zijn de reisprogramma’s dusdanig samengesteld dat het aanbod zeer divers is: van grote tuinen die tot National Trust behoren tot tuiniers die apetrots zijn op hun privé-tuin en hun tuinhekken voor de reizen openen. Inmiddels worden alweer 36 jaar de mooiste reizen naar tuinen binnen Europa georganiseerd. Daarmee is Kupers Tuinreizen de oudste touroperator in Nederland die zich specialiseert in tuinreizen.

Lees ook:

Meer lezen over:
Partnerbijdrage
Magazine van Gardeners’ World 06/2024

Gardeners’ World 06/2024

Bestel nu