Op reis naar Long Barn Gardens: er zijn geen regels voor tuinieren

Partnerbijdrage van Kupers Tuinreizen
LongBarn1

Long Barn Gardens zijn ontwikkeld door Vita Sackville-West en Harold Nicolson, voordat ze verhuisden naar Sissinghurst Castle. Er is een prachtige formele tuin aangelegd waar de ‘schuur’ aan grenst waar de tuin de naam aan dankt. Het historische huis stamt uit 1360 en ligt aan de rand van Sevenoaks Weald Village. De originele tuinen zijn goed bewaard gebleven en worden liefdevol onderhouden door Lars en Rebecca Lemonius. Hier geniet je van de mooie, weldadig gevulde borders: een ware hoorn des overvloeds aan bloemen.

Lees verder na de advertentie

Tuinreis naar Long Barn Gardens én Gardeners’ World Live Event

LongBarnGardens
Foto: ©Long Barn Gardens

Een bezoek aan Long Barn Gardens is onderdeel van de vijfdaagse tuinreis Worcestershire & Gardeners’ World Live Event van Kupers Tuinreizen. Je bezoekt onder andere deze tuin én wie weet maak je Monty live mee. Kijk hieronder voor het volledige reisschema en andere praktische informatie of ga meteen naar www.kuperstuinreizen.nl/gardenersworld

De voorganger van Sissinghurst

LongBarn Kupers
Foto: ©Long Barn Gardens

De tuinen van Long Barn zijn aangelegd door Vita Sackville-West en Harold Nicolson terwijl ze hier tussen 1915 en 1932 woonden. In 1932 verhuisde het echtpaar naar Sissinghurst Castle, waar ze een van de beroemdste tuinen ter wereld aanlegden. Ze verkochten uiteindelijk Long Barn in 1945. De hoofdtuinen zijn ongeveer drie hectare groot en er is ook vier hectare weiland. De tuin is terrasvormig en veel van de paden en trappen zijn origineel en daardoor oneffen.

Long Barn is een oud huis aan de rand van Sevenoaks Weald Village. Er wordt aangenomen dat het minstens uit 1360 dateert. Een Rose Noble-munt uit dit jaartal werd in perfecte staat in de vloer ontdekt toen het huis begin 1900 werd gerenoveerd.

Schuur en formele tuin

Lees verder na de advertentie

In 1915 kochten Vita Sackville-West en Harold Nicolson het huis bij hun terugkeer uit Constantinopel. Vrijwel onmiddellijk begonnen ze met het bijbouwen van een schuur in 16e-eeuwse stijl en het aanleggen van de drie hectare grote formele tuin. In 1930 kochten ze Sissinghurst Castle, waar ze definitief naartoe verhuisden in 1932. Uiteindelijk verkochten ze Long Barn in 1945.

Originele tuin

Long Barn Gardens
Foto: ©Long Barn Gardens

De geschiedenis is rijk en gedetailleerd, met wereldberoemde personages en intriges. Charles Lindbergh en Anne Morrow Lindbergh woonden hier van 1936 tot 1938. Een groot deel van de tuin is nog steeds origineel en wordt vandaag de dag liefdevol beheerd door de huidige eigenaren Lars en Rebecca Lemonius.

Rebecca volgde een omslachtige route naar de wereld van de tuinbouw. Na haar afstuderen met een graad in economie aan Queens’ College, Cambridge, kwalificeerde ze zich als advocaat en begon ze aan een juridische carrière.

Van balkon naar formele tuin

Haar eerste kennismaking met tuinieren was een zeer overbevolkt balkon in Londen, gevolgd door een tuin in maagdelijke klei in Kent. De omstandigheden waren er onverschrokken voor dat zij en haar man, Lars, in 2007 Long Barn kochten. Het oude huis en de historische tuin werden Rebecca’s werk, dus ging ze in de leer bij de hoofdtuinman en leerde al doende door cursussen te volgen, waaronder de kunst en het ambacht van tuinieren bij Great Dixter en een aantal Garden Masterclass-programma’s.

Klei omarmen

Long Barn Gardens Kupers Tuinreizen
Foto: ©Long Barn Gardens

Rebecca heeft eindelijk ontdekt hoe ze klei kan omarmen: “Het is een voorrecht om beheerder van Long Barn te zijn. De verantwoordelijkheid, ook al is die aanzienlijk, ligt prettiger als je bedenkt dat Vita Sackville West en Harold Nicolson amateurs waren toen ze hier woonden. Tuinieren is iets waar iedereen zich bij betrokken zou moeten voelen. Er is zelden maar één manier om dingen te doen en vallen en opstaan ??is een geweldige leermeester. Om Vita te parafraseren: ‘de eerste regel van tuinieren is dat er helemaal geen regels zijn.’ Rebecca voegt er echter aan toe dat het zoeken naar goed advies tijdens het tuinieren het pad iets minder hobbelig maakt.”

Tuinreis Worcestershire & Gardeners’ World Live Event

Wil jij met Kupers Tuinreizen naar Long Barn Gardens en Gardeners’ World Live Event? Prijs per persoon in tweepersoonskamer op basis van halfpension: € 665,-

Inbegrepen:

 • 4 overnachtingen in driesterrenhotel Holiday Inn Express in Redditch
 • Overtocht naar Engeland per Eurotunnel (trein) op heen- en terugreis
 • 4 maal koud en warm ontbijtbuffet
 • 4 maal 3-gangendiner in buffetvorm
 • Begeleiding door deskundige chauffeur
 • Reis per luxe Comfort Class-touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • Eenpersoonskamertoeslag à € 220,- (per persoon)
 • Tuinentrees inclusief toegangsticket Gardeners’ World Live Event à € 110,- (per persoon)
 • Administratiekosten à € 20,- (per boeking)
 • Bijdrage calamiteitenfonds à € 2,50 (per boeking)
 • Bijdrage SGR à € 5,- (per persoon)

Programma

Dag 1: Long Barn Gardens

Dag 2: Gardeners’ World Live Event

Dag 3: Arley Arboretum & Gardens – Stone House Cottage Nursery

Dag 4: Witley Court Gardens (English Heritage!) – White Cottage Garden

Dag 5: Riverhill Himalayan Gardens

Ga voor meer informatie en boeken naar www.kuperstuinreizen.nl/gardenersworld

Over Kupers Tuinreizen

Kupers tuinreizen

Kupers Tuinreizen ontstond toen een buschauffer van Kupers op zijn reizen naar Engeland de mooiste tuinen, parken en landgoederen ontdekte. Hij besloot dit niet voor zichzelf te houden, en wilde reizigers mee laten genieten en proeven door tuinreizen te organiseren.

Inmiddels zijn de reisprogramma’s dusdanig samengesteld dat het aanbod zeer divers is: van grote tuinen die tot National Trust behoren tot tuiniers die apetrots zijn op hun privé-tuin en hun tuinhekken voor de reizen openen. Inmiddels worden alweer 36 jaar de mooiste reizen naar tuinen binnen Europa georganiseerd. Daarmee is Kupers Tuinreizen de oudste touroperator in Nederland die zich specialiseert in tuinreizen.

Meer lezen over:
Partnerbijdrage
Magazine van Gardeners’ World 06/2024

Gardeners’ World 06/2024

Bestel nu