Plasticvrij én turfvrij: duurzame vulling voor je (verhoogde) moestuinbak

Partnerbijdrage van Ecotuintje
Afbeelding voor Plasticvrij én turfvrij: duurzame vulling voor je (verhoogde) moestuinbak

De verhoogde moestuintafel van Ecotuintje is de perfecte aanwinst voor iedereen die in een kleine tuin of op een terras aan de slag wil met groenten en kruiden kweken. Hij neemt namelijk niet veel ruimte in beslag, en dankzij fijne de werkhoogte belast je je knieën en rug niet te zwaar. Maar voor je definitief aan de slag kunt, zul je de moestuintafel eerst moeten vullen met het juiste worteldoek en goede grond.

Lees verder na de advertentie

De moestuintafel van Ecotuintje

ecotuintje moestuintafel

Vind je duurzaam moestuinieren belangrijk en zoek je een moestuinbak waarmee je staand kunt werken, dan kom je al snel uit bij de verhoogde moestuintafel van Ecotuintje. Deze stevige tafel is handgemaakt van minimaal 2,5 cm dik PEFC-gecertificeerd douglashout. Dat is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook gebouwd om (onbehandeld) lang mee te gaan – zeker 10 tot 15 jaar!

Standaard is de werkhoogte een comfortabele 80 cm. Vind je dat toch te hoog of juist te laag, dan kun je ook een andere hoogte opgeven (zonder extra kosten). In overleg kun je zelfs een moestuintafel op maat laten maken. Zo weet je zeker dat hij perfect bij jou past. Daarnaast kun je nog kiezen voor stevige wielen, een handige onderplank en een koude bak als opbouw.

Je moestuintafel duurzaam vullen

Wil je je groenten en kruiden zo duurzaam mogelijk kweken, denk dan ook aan de vulling van je moestuintafel – bijvoorbeeld met plasticvrij worteldoek en turfvrije potgrond.

Kies voor plasticvrij met biologisch afbreekbaar worteldoek

Lees verder na de advertentie

biologisch afbreekbaar worteldoek

Bij Ecotuintje staat duurzaamheid voorop. Daarom wordt elke moestuintafel standaard geleverd met BIOCOVERS® biologisch afbreekbaar worteldoek – helemaal plasticvrij dus! Het doek wordt helemaal uit plantaardig materiaal gemaakt en vergaat uiteindelijk na een jaar of zeven tot een compost die goed is voor de grond én je planten.

Plantaardige én turfvrije potgrond

turfvrije potgrond

In bijna alle soorten potgrond die je koopt in tuincentra zit turf, ofwel gedroogde veen. Het afgraven van deze fossiele grondstof vernietigt hele ecosystemen en zorgt er bovendien voor dat alle opgeslagen CO2 uit het veen vrijkomt in de atmosfeer.

Wil je echt duurzaam en verantwoord je groenten en kruiden kweken, kies dan bijvoorbeeld de plantaardige, biologische moestuingrond van Amica. Daarin zit geen turf en er zijn ook geen dierlijke grond- en meststoffen aan toegevoegd. Er hoeven dus geen dieren voor te lijden, het is goed voor het klimaat én voor de meest gezonde groenten op je bord.

Meer van Ecotuintje

Meer lezen over:
Partnerbijdrage
Magazine van Gardeners’ World 06/2024

Gardeners’ World 06/2024

Bestel nu