Lekker lang moestuinieren met de koude bak van Ecotuintje

Partnerbijdrage van Ecotuintje
verhoogde moestuinbak met koude bak opbouw van Ecotuintje

Voor alle enthousiaste moestuiniers die elk voorjaar niet kunnen wachten om te beginnen met zaaien, voor alle binnenzaaiers die hun planten op tijd willen afharden: met de duurzame koude bak van Ecotuintje kan het allemaal.

Lees verder na de advertentie

Waarom een koude bak?

Een koude bak is in feite een soort mini-kas waarmee je het groeiseizoen kunt verlengen – zowel in het voorjaar als in het najaar. De koude bak van Ecotuintje is voorzien van ramen met 3mm dik gehard glas dat ook in kassen gebruikt wordt. Op die manier creëer je een warmer klimaat waarin je plantjes perfect zullen gedijen, wat de weergoden ook brengen. Kou, wind, late vorst: jouw zaailingen en jonge plantjes staan er warmpjes bij.

Extra vroeg planten

Met een koude bak kun je in het voorjaar al snel aan de slag. De koude bak van Ecotuintje meet 120 x 60 cm en wordt standaard zonder bodem geleverd, zodat je gebruik kunt maken van de voordelen van de vollegrond. Dankzij de koude bak warmt die in het voorjaar veel sneller op en kun je al extra vroeg genieten van groenten en kruiden zoals spinazie, radijsjes en sla.

Zet je de koude bak liever op een verharde ondergrond? Dan kun je altijd een losse – eveneens duurzame – bodem erbij bestellen. Of gebruik hem als opbouw voor de moestuintafel van Ecotuintje!

Koude bak van Ecotuintje: functioneel én mooi

Lees verder na de advertentie

De koude bak van Ecotuintje is makkelijk in het gebruik. Je zet de ramen eenvoudig open op warmere dagen. En zodra het écht warm wordt, kun je de ramen eenvoudig verwijderen. Zo kun je de bak ook in de zomer volop blijven gebruiken. De koude bak is overigens niet alleen een ideaal startpunt voor vroege zaailingen, maar ook perfect voor het bewaren van groenten in de herfst.

De koude bak is gemaakt van 2,5 tot 3 cm dik douglashout. Deze duurzame houtsoort is niet alleen sterk, maar verandert ook van kleur naarmate het ouder wordt. Daardoor krijgt elke koude bak een unieke, rustieke uitstraling.

Specificaties koude bak van Ecotuintje:

Over de montage hoef je je geen zorgen te maken, want de koude bak wordt op afspraak gemonteerd afgeleverd in Nederland en België. Het enige wat je zelf nog hoeft te doen, is een mooi pekje uitkiezen in je tuin!

Meer lezen over:
Partnerbijdrage
Magazine van Gardeners’ World 06/2024

Gardeners’ World 06/2024

Bestel nu