Review: verhoogde moestuintafel van Ecotuintje

Partnerbijdrage van Ecotuintje
ecotuintje moestuintafel

De hele zomer lang oogstten wij niet alleen smakelijke kruiden en groenten, maar ook bewonderende blikken van familie en vrienden die de moestuintafel van Ecotuintje op het terras zagen staan.

Lees verder na de advertentie

Deze prachtige, handgemaakte moestuintafel arriveerde geen moment te vroeg: er stonden eind voorjaar namelijk meerdere zorgvuldig opgekweekte plantjes met smart te wachten om uitgeplant te worden.

Geschikt voor bijna alle groenten en kruiden

ecotuintje komkommer oogst

Maar waar? Want alle potten en bakken waren inmiddels gevuld en ook in de tuin was geen plek meer! Onder andere de broccoli, paprika, jalapenopepers, peterselie en tijm verhuisden dus per direct naar deze moestuintafel.

En ook al is een moestuintafel misschien niet ideaal voor klimplanten, wij zetten er gewoon een komkommerplant in die we lieten kruipen in plaats van klimmen. Al snel bungelde hij dan ook vrolijk over de rand van de tafel. Leuk om ook eens met tomaten te proberen!

Duurzame moestuintafel

ecotuintje moestuintafel detail

Ecotuintje staat voor duurzaam, en dus is de moestuintafel gemaakt van dik en PEFC-gecertificeerd douglashout dat zeker tien tot vijftien jaar lang onbehandeld mee moet gaan.

Lees verder na de advertentie

Naar de juiste plek rollen

ecotuintje van bovenaf

Standaard wordt de verhoogde moestuintafel geleverd zonder wielen of plank, maar wij waren erg blij met deze extra’s. Op de ruime plank zetten wij nóg meer bakken met groenten die wat meer bescherming tegen de zon konden gebruiken, zoals kropsla en pluksla. En ook de wielen kwamen afgelopen zomer goed van pas, want daardoor konden we de hele (volledig gevulde!) moestuintafel met gemak naar een schaduwrijker plekje rollen. Geen overbodige luxe tijdens een hittegolf!

Milieubewuste oogst

jalapenopepers

De moestuintafel wordt persoonlijk en gemonteerd afgeleverd in je tuin – zonder extra leveringskosten. Nog een tip: kies ervoor om meteen wat zakken biologische, turfvrije potgrond mee te laten leveren. Zo geniet je nóg meer van je milieubewuste oogst. Wij zijn inmiddels al aan het bedenken wat we volgend jaar allemaal gaan kweken in deze fijne moestuintafel …

Specificaties moestuintafel van Ecotuintje:

  • Buitenmaat incl. poten: B 130 x D 70 x H 80 cm
  • Binnenmaat: B 120 x D 60 cm
  • Inhoud: 144 liter
  • Inclusief biologisch afbreekbaar worteldoek
  • Prijs: € 185,- (€ 285,- met plank en wielen)
  • Meer informatie: ecotuintje.nl/product/verhoogde-moestuinbak/
Meer lezen over:
Partnerbijdrage
Magazine van Gardeners’ World 04/2024

Gardeners’ World 04/2024

Bestel nu