Kies biologische vaste planten voor een gezonde tuin

Partnerbijdrage van Natural Bulbs
Biologische vaste planten Natural Bulbs

Wil je er zeker van zijn dat de planten in je tuin goed zijn voor klimaat, dier en mens, zet dan biologische vaste planten in je tuin. Voor elke plek in de tuin is er wel een geschikte vaste plant te krijgen die gekweekt is zonder kunstmest of chemicaliën.

Lees verder na de advertentie

Meteen naar: Doe mee en win

Daarom kies je biologische vaste planten van Natural Bulbs

Natural Bulbs is in eerst instantie gespecialiseerd in biologische bloembollen (tulpen narcissen, krokussen en dahlia’s in de zomer), maar dit jaar is het assortiment uitgebreid met biologisch gecertificeerde vaste planten. Ze hebben een rijk bodemleven en zijn met liefde gekweekt in Nederland. Goed dus voor de natuur en het klimaat!

Geweldige biologische vaste planten voor een zonnig plekje

Deze biologische vaste planten zijn niet alleen magneten voor bijen en vlinders, ze zijn ook nog eens eetbaar en/of geneeskrachtig. En jij kan ze winnen!

Echinacea purpurea (zonnehoed)

Biologische vaste planten Natural Bulbs
Zonnehoed (Echinacea purpurea)

Deze rode zonnehoed (Echinacea purpurea) is een bijenvriendelijke en biologisch geteelde vaste plant met mooie donkerroze bloemen. Echinacea (zonnehoed) was bij de Indianen al eeuwenlang de belangrijkste medicinale plant, die in Europa ook onder homeopaten erg bekend is.

Lees verder na de advertentie

Maak er gerust je eigen kruidenthee van. Giet twee deciliter kokend water over een eetlepel bloempjes en blaadjes van de Echinacea en laat dit vijf minuten trekken. Ook als garnering, eventueel in combinatie met andere eetbare bloemen zijn de bloemblaadjes een mooie eyecatcher.

Agastache ‘Blue Fortune’ (dropplant)

Biologische vaste planten Natural Bulbs
Dropplant (Agastache ‘Blue Fortune’)

Bijen, hommels en vlinders zijn wild van de Agastache, De dropplant heeft toortsvormige bloei-aren (20-25 cm lang), rondom gevuld met talloze kleine lipbloemen. Agastache is ook wel bekend als dropplant, anijsnetel of Koreaanse munt. Al deze namen zijn terug te leiden naar de bekende anijsachtige smaak en de geur van echte drop.

De Apache-indianen gebruikten deze plant als medicijn, onder andere bij hoest, koorts en diarree. De bladeren van dit muntachtige kruid, die aan vierkante stengels groeien, smaken naar anijs en zijn heerlijk als aromatische smaakmaker in salades. Ze zijn ook zeer geschikt om een heerlijke en heilzame kruidenthee van te trekken. De bloempjes wrijf je makkelijk los en zijn te gebruiken als garnering.

Malva moschata (muskuskaasjeskruid)

Biologische vaste planten Natural Bulbs
Muskuskaasjeskruid (Malva moschata)

Het inheemse muskuskaasjeskruid draagt roze bloemen die een heerlijke muskaat-achtige geur verspreiden. Deze biologisch geteelde Malva moschata is bijenvriendelijk en delen van de plant zijn eetbaar. Zowel het blad als de bloem kun je namelijk eten. Geef muskuskaasjeskruid een zonnig plekje en hij zal tijdens de hoogzomer (in juli en augustus) volop bloeien.

Natural Bulbs: koop je biologische bollen en vaste planten onbespoten

Natural Bulbs is een aantal jaren geleden gestart als unieke webshop voor biologische bloembollen. Inmiddels is het assortiment uitgebreid met biologische vaste planten – dus zonder kunstmest of chemie. Alle biologische bollen en vaste planten zijn geteeld door samen te werken met de natuur. Doordat Natural Bulbs selectief is en alleen een natuurlijk gekweekt assortiment wil bieden, wordt je in de webshop dus niet overdonderd met honderden variaties en kleuren in bloembollen en vaste planten. En hier is Natural Bulbs trots op! Zo is voor de klant het kiezen niet alleen natuurlijk, maar ook heel makkelijk.

Doe mee en win!

Wil jij een plantenpakket winnen van een combinatie van Echinacea purpurea, Agastache ‘Blue Fortune’ en Malva moschata? Natural Bulbs geeft 3 plantenpakketten weg! Ga snel naar de Facebookpagina van Gardeners’ World en lees wat je moet doen!

Magazine van Gardeners’ World 06/2024

Gardeners’ World 06/2024

Bestel nu