Kwekersportret: Sietske en Micha van Arborealis

Arborealis

Bij Gardeners’ World zijn we dol op kwekerijen. We vinden er nieuwe ideeën, antwoorden op prangende vragen en de prachtigste planten. En dan om over de kwekers nog maar niet te spreken: stuk voor stuk bevlogen, inspirerende vakmensen. In dit kwekersportret stellen we Sietske en Micha van kwekerij Arborealis aan je voor.

Lees verder na de advertentie

Dit jaar slaan wij de handen ineen met landgoed de Wiersse in Vorden. Op 1 oktober vindt daar de eerste ‘Ambachtelijke Plantenmarkt’ plaats. Aan de oprijlaan vind je alles waar je als plantenliefhebber van gaat watertanden: van biologische rozen, de mooiste onbespoten vaste planten en pootgoed, tot biologische zaden, inheems plantgoed en pluktuinplanten. 

Heel veel planten maken

kwekerij Arborealis

Wat er zo mooi is aan hun vak? Daar hoeven Sietske en Micha niet lang over na te denken. “Het feit dat je planten maakt. Van een enkele mooie plant, maken wij er tientallen waar we andere mensen weer blij mee kunnen maken. Zo delen we de planten waar we zelf enthousiast van worden. Het is ook fascinerend om te zien hoe een plant je maar één moment geeft om te kunnen vermeerderen. Hét moment om te stekken, af te leggen, of te zaaien. Heb je dat moment gemist, dan heb je pech. Niet veel mensen beseffen dat. Het maakt ons beroep heel bijzonder.”

Werken in thema’s bij Arborealis

“We werken graag in thema’s. We hebben een groot assortiment voedselbosplanten. Daarnaast hebben we bijen -en vlinderplanten als thema, schaduw, zon, varens, en ga zo maar door. Je kunt bij ons voor iedere donkere hoek of gortdroge, zonovergoten plek terecht. We vinden het heerlijk om mensen te helpen.”

Wat nemen jullie mee naar de Ambachtelijke plantenmarkt?

Lees verder na de advertentie

“In ieder geval de Franse uiensoepboom. Die is ontzettend leuk voor mensen om te proeven, dus kom vooral langs! Verder denk ik dat met de herfst die dan in aantocht is, de aardbeiboom ook erg aantrekkelijk is om mee te nemen. Die blijft naast zijn vele andere kwaliteiten ook nog wintergroen. Daarnaast gaan we voor een mooi herfstkleur- en bessenassortiment.”

Meer kwekersportretten

Meer lezen over:
Inspiratie Kweker
Magazine van Gardeners’ World 06/2024

Gardeners’ World 06/2024

Bestel nu