Vanavond en morgen op tv: Monty Don’s Japanese Gardens

Daan Jeuken
|
15/07/2021
Monty Don's Japanese Gardens

Deze week moet de reguliere aflevering van Gardeners’ World voor het oudste en meest prestigieuze golftoernooi ter wereld: The Open, op de Royal St. George’s Golf Club in Sandwich, Kent. Maar omdat de BBC snapt dat wij eigenlijk geen week zonder Gardeners’ World kunnen, hebben ze een prima alternatief.

Lees verder na de advertentie

Monty Don’s Japanese Gardens

Op donderdag 15 en vrijdag 16 jullie zendt BBC 2 namelijk de tweedelige serie Monty Don’s Japanese Gardens uit. Oké, het zijn herhalingen – de special stamt uit een tijd dat nog niemand van Covid-19 had gehoord – maar zelfs als je ze al gezien hebt, is de trip door Japan een genot om naar te kijken.

De drie grote tuinen van Japan

In de tweedelige serie reist Monty tweemaal naar het land van de rijzende zon. In de eerste aflevering is het lente, en kleurt Japan dus roze van de kersenbloesem. Monty bezoekt onder andere een van de drie iconische tuinen van Japan, gaat naar een boeddhistische tuin en leert hoe je een “zen” landschap creëert.

Op vrijdag keert Monty terug in de herfst. Hij bezoekt wederom een van de drie iconische tuinen, dit keer om te kijken hoe ze de tuin voorbereiden op de winter. Monty duikt verder in de geschiedenis van de Japanse tuinen, en ziet onder andere hoe de Japanners de natuur verwerken in hun “urban jungle”.

Gardeners’ World special op tv

De special van Monty Don is vanavond (15 juli) en morgen (16 juli) te zien op BBC 2. Beide dagen start de uitzending om 20:00, Nederlandse tijd. 

Lees verder na de advertentie

Meer lezen over:
Inspiratie
Magazine van Gardeners’ World 06/2024

Gardeners’ World 06/2024

Bestel nu