Monty Don’s Adriatic Gardens deel 3: Griekenland

Helga Kluiter
|
19/01/2022
Monty Don's Adriatic Gardens deel 3

In Monty Don’s Adriatic Gardens deel 3, tevens het laatste deel van deze serie, laat Monty Kroatië achter zich en reist hij door naar zijn eindbestemming: Griekenland.. De uitzending begint op 21 januari 2022 om 21:00 uur (Nederlandse tijd) op BBC2. Mis het niet!

Lees verder na de advertentie

Monty begint zijn laatste deel van zijn reis langs de Adriatische kust op Corfu, een Grieks eiland dat sterke banden heeft met Venetië. Dat is onder andere nog te zien aan de olijfbomen die de Venetianen ooit geplant hebben en die nog altijd groeien. Verder bezoekt hij hier een spectaculaire tuin die is aangelegd door een Engelsman met een Grieks hart.

Natuurlijk kan hij Corfu niet aandoen zonder de weduwe van de Britse schrijver Gerald Durrell (wiens autobiografie zo leuk verfilmd is in de tv-serie The Durrells) te ontmoeten. Zij neemt Monty mee de bergen in om bijzondere wilde bloemen te vinden.

Daarna gaat de reis verder naar de hoofdstad Athene, de plaats waar de eerste botanische studies plaatsvonden. De Nationale Tuin vormt de groene long van de stad – hier vind je veel schaduw tijdens de warme mediterrane zomers. Verder bezoekt Monty een herbebossingsproject op de berg Imittos en twee moderne tuinen in en buiten de stad.

Tot slot stroopt Monty zijn mouwen op en gaat hij op een ander Grieks eiland aan de slag in een tuin die hij heeft helpen aanleggen.

Lees verder na de advertentie

Meer lezen over:
Inspiratie TV
Helga KluiterHelga kon vroeger nog geen vetplantje in leven houden, maar als laatbloeier heeft ze toch nog groene vingers ontwikkeld – waarmee ze ook stukjes typt voor Gardeners' World.
Magazine van Gardeners’ World 06/2024

Gardeners’ World 06/2024

Bestel nu