Nieuwe serie: Monty Don’s Adriatic Gardens

Helga Kluiter
|
05/01/2022
Monty Don's Adriatic Gardens

Maken de donkere dagen je wat somber? Reis dan met Monty Don mee naar de Adriatische kust in de nieuwe driedelige serie Monty Don’s Adriatic Gardens. Op 7 januari 2022 om 21:00 uur (Nederlandse tijd) gaat de serie op BBC2 van start.

Lees verder na de advertentie

Monty reist in de eerste aflevering af naar het startpunt van zijn reis: de iconische stad Venetië, aan de bovenkant van de Adriatische kust. In de volgende afleveringen zijn dan Kroatië en Griekenland aan de beurt. In alle plaatsen die Monty aandoet, bezoekt hij de meest uiteenlopende openbare en privétuinen. En tegelijkertijd leert hij welke invloed de geschiedenis, cultuur en klimaatverandering hebben op de mensen die er wonen.

Beginpunt Venetië wordt – hoe kan het ook anders – verkend per gondel. Monty legt regelmatig aan om niet alleen grote tuinen te bezoeken, maar ook kleine tuintjes, die vaak verborgen liggen achter hoge muren.

Langs het Canal Grande aanschouwt Monty de prachtigste tuinen met eigen ogen. Verder ontmoet hij de mensen die erin geslaagd zijn om een productieve tuin op een rommelige dumpplaats achter een beroemde kerk aan te leggen. En natuurlijk proeft hij de wijn die wordt geproduceerd binnen de stadsgrenzen. Tot slot bezoekt hij een gerestaureerde openbare tuin met een geheime passage die leidt naar het San Marcoplein.

Lees verder na de advertentie

Meer lezen over:
Inspiratie TV
Helga KluiterHelga kon vroeger nog geen vetplantje in leven houden, maar als laatbloeier heeft ze toch nog groene vingers ontwikkeld – waarmee ze ook stukjes typt voor Gardeners' World.
Magazine van Gardeners’ World 07/2024

Gardeners’ World 07/2024

Bestel nu