Monty Don’s Adriatic Gardens deel 2: Kroatië

Helga Kluiter
|
12/01/2022
Monty Don’s Adriatic Gardens

Vorige week kon je je in het eerste deel van de driedelige serie Monty Don’s Adriatic Gardens verwonderen over de vele verborgen tuinen midden in Venetië. In deze tweede aflevering reist Monty verder naar Kroatië. Zorg dat je er klaar voor zit en schakel op 14 januari 2022 om 21:00 uur (Nederlandse tijd) in op BBC2.

Lees verder na de advertentie

Monty laat Venetië achter zich en reist verder langs de Adriatische kust. De eerste plaats die hij aandoet, is de Italiaanse stad Triëst, op de grens met Slovenië. Daar bezoekt hij een openbare tuin die meer dan 150 jaar geleden werd aangelegd door een nogal obsessieve koninklijke tuinier.

Dan zakt Monty verder de kust af naar Kroatië om de route te volgen die de handelende Venetianen ooit volgden. Dit deel van zijn reis eindigt op het prachtige eiland Lopud, niet ver van Dubrovnik vandaan.

Onderweg ontdekt hij spectaculaire natuurlijke meren en wilde bloemen en krijgt hij een rondleiding door oude olijfbossen. Daarnaast ontdekt hij een kwekerij met meer dan 200 soorten Iris – de nationale bloem van Kroatië – en krijgt hij toegang tot een van de slechts twee kloostertuinen in het hele land.

Lees verder na de advertentie

Meer lezen over:
Inspiratie TV
Helga KluiterHelga kon vroeger nog geen vetplantje in leven houden, maar als laatbloeier heeft ze toch nog groene vingers ontwikkeld – waarmee ze ook stukjes typt voor Gardeners' World.
Magazine van Gardeners’ World 06/2024

Gardeners’ World 06/2024

Bestel nu