Kwekersportret: Marieke en Edward van Volvelds

Volvelds

Bij Gardeners’ World zijn we dol op kwekerijen. We vinden er nieuwe ideeën, antwoorden op prangende vragen en de prachtigste planten. En dan om over de kwekers nog maar niet te spreken: stuk voor stuk bevlogen, inspirerende vakmensen. In dit kwekersportret stellen we Marieke Kitzen en Edward Goossens van Volvelds aan je voor.

Lees verder na de advertentie

Dit jaar slaan wij de handen ineen met landgoed de Wiersse in Vorden. Op 1 oktober vindt daar de eerste ‘Ambachtelijke Plantenmarkt’ plaats. Aan de oprijlaan vind je alles waar je als plantenliefhebber van gaat watertanden: van biologische rozen, de mooiste onbespoten vaste planten en pootgoed, tot biologische zaden, inheems plantgoed en pluktuinplanten.

De hele dag buitenspelen

Volvelds

Marieke combineert haar werk als copywriter met haar werk als kweker. “Dat contrast tussen binnen en buiten blijft mooi. Dit werk betekent voor mij de hele dag buitenspelen.” Kweken vindt ze het allerleukst. “Ik ben minder van boeketten, ik kan dat niet zo goed. Laat mij maar kweken.”

Marieke vertelt over wat ze het leukste vindt aan haar vak: “Dat je elk jaar weer begint met ‘dit gaat niks worden’, met een enorm lege tuin, en dat gevoel blijft eigenlijk heel lang. Dan komende maanden juni en juli en denk ik echt: hoe is het mogelijk, het is weer gelukt! Alles staat bomvol bloemen. Elk jaar vind ik dit weer een wonder.”

Combinatie van pluktuin en kleine kwekerij

“We zijn nu nog vooral een pluktuin, maar mijn droom is om hier steeds meer planten bij aan te kunnen bieden. De combinatie tussen een pluktuin en een kleine kwekerij is waar we naartoe willen groeien. We zijn er al mee begonnen, maar willen steeds meer vaste planten, eenjarigen en tweejarigen kweken die geschikt zijn voor op de vaas. Laatst hebben we voor het eerst een kleine plantenmarkt gehouden bij de kwekerij en dat was zo’n succes dat we er wel vertrouwen in hebben.

Lees verder na de advertentie

Dit kun je van Volvelds verwachten op de Ambachtelijke Plantenmarkt

Ben je op zoek naar tweejarigen? Kom dan tijdens de Ambachtelijke Plantenmarkt langs de kraam van Volvelds. “We gaan flink wat tweejarigen meenemen die perfect in oktober de grond in kunnen voor bloei het jaar daarop. Verder nemen we nog allerlei planten mee waar ik zelf heel blij van word, zoals distelachtigen, damastbloemen, akelei, vingerhoedskruid en duizendschoon.”

Bekijk ook deze kwekersportretten

Meer lezen over:
Inspiratie Kweker
Magazine van Gardeners’ World 07/2024

Gardeners’ World 07/2024

Bestel nu