Kwekersportret: Jeroen Aaldering van Aaldering de Stek

Jeroen aaldering de stek

Bij Gardeners’ World zijn we dol op kwekerijen. We vinden er nieuwe ideeën, antwoorden op prangende vragen en de prachtigste planten. En dan om over de kwekers nog maar niet te spreken: stuk voor stuk bevlogen, inspirerende vakmensen. In dit kwekersportret stellen we Jeroen Aaldering van Aaldering de Stek aan je voor.

Lees verder na de advertentie

Dit jaar slaan wij de handen ineen met landgoed de Wiersse in Vorden. Op 1 oktober vindt daar de eerste ‘Ambachtelijke Plantenmarkt’ plaats. Aan de oprijlaan vind je alles waar je als plantenliefhebber van gaat watertanden: van biologische rozen, de mooiste onbespoten vaste planten en pootgoed, tot biologische zaden, inheems plantgoed en pluktuinplanten.

Groen doet goed

jeroen aaldering de stek

Aaldering de Stek is een zorgkwekerij. “Wij geloven dat groen goed doet”, vertelt Jeroen. “Iets zien groeien en leven ontwikkelen is zo belangrijk. Groen is veranderlijk, nooit saai en altijd gezond. Je kunt iemand ergens binnen achterlaten en zeggen ‘Fijne dag vandaag’, maar daar gaat iemand niet beter van worden.”

“Onze plantenexpertise is Epimedium, elfenbloem. Die kunnen geweldig in de schaduw. We hebben veel soorten en veel ervaring met deze plant.”

Mensen en bloemen zien opbloeien

Jeroen vindt de diversiteit het mooist aan zijn vak. “Ik vind het mooi om zowel mensen als bloemen te zien opbloeien. Dat je iemand echt kunt verrassen en dat planten iets doen dat ze niet verwacht hadden. Dat geen mens en geen plant hetzelfde is, blijft boeiend. En wat ik dan echt mooi vind, is de juiste mensen en planten bij elkaar brengen. Dat gaat nooit vervelen.”

Lees verder na de advertentie

Dit kun je van Aaldering de Stek verwachten op de Ambachtelijke Plantenmarkt

“We nemen uiteraard Epimedium mee, en verder een breed sortiment prachtige planten.”

Bekijk ook deze kwekersportretten

Meer lezen over:
Inspiratie Kweker
Magazine van Gardeners’ World 07/2024

Gardeners’ World 07/2024

Bestel nu