Kwekersportret: Pieter Nijhoff van Kwekerij Pieters Planten

kwekerij pieters planten

Bij Gardeners’ World zijn we dol op kwekerijen. We vinden er nieuwe ideeën, antwoorden op prangende vragen en de prachtigste planten. En dan om over de kwekers nog maar niet te spreken: stuk voor stuk bevlogen, inspirerende vakmensen. In dit kwekersportret stellen we Pieter Nijhoff van Kwekerij Pieters Planten aan je voor.

Lees verder na de advertentie

Dit jaar slaan wij de handen ineen met landgoed de Wiersse in Vorden. Op 1 oktober vindt daar de eerste ‘Ambachtelijke Plantenmarkt’ plaats. Aan de oprijlaan vind je alles waar je als plantenliefhebber van gaat watertanden: van biologische rozen, de mooiste onbespoten vaste planten en pootgoed, tot biologische zaden, inheems plantgoed en pluktuinplanten.

Winterharde gembers en begonia’s

Pieter van Kwekerij Pieters Planten

Pieter vertelt over zijn expertise: “Ik ben goed in schaduwplanten, maar ik ben ook veel bezig met winterharde tropische planten. Zo heb ik inmiddels een stuk of tien winterharde gembers in aanbod, en heb ik winterharde begonia’s staan. Daar worden mensen erg enthousiast van.”

Altijd weer iets nieuws

“Het is het mooiste vak dat er is. Het blijft me fascineren. Er is zoveel te ontdekken, leren, er gebeurt altijd weer iets nieuws. Iedere plant vermeerder je weer op een andere manier. Ik haal zoveel energie uit planten. En als ik dan – ik ben namelijk ook echt een plantenverzamelaar – weer iets spannends heb weten te bemachtigen, dan kan ik niet wachten om die aan te kunnen bieden aan mijn klanten. Ik ga dan aan de slag met vermeerderen en iedere keer als het goed gaat denk ik ‘verdomd, het is gelukt!’ Veel liefhebbers weten mij te vinden, en het is een feest om ze dan weer iets interessants te kunnen voorschotelen.

Dit kun je van Kwekerij Pieters Planten verwachten op de Ambachtelijke Plantenmarkt

Lees verder na de advertentie

“Ik neem mooie varens, asters, en bloeiende salvia’s mee. Daarnaast natuurlijk een paar imposante bloeiende gembers, en winterharde begonia’s. Mooie bladplanten maken het tot een fijn geheel.”

Bekijk ook deze kwekersportretten

Meer lezen over:
Inspiratie Kweker
Magazine van Gardeners’ World 06/2024

Gardeners’ World 06/2024

Bestel nu